måndag 15 mars 2010

Kurs med Kurt.

Var trött som en neddrogad koala hela dagen i går efter väldigt lite sömn. Trodde jag skulle somna som ett litet barn då jag begravt huvudet i kudden men nää... inte det. Hade ju lite svårt att slita mig från boken men släckte ändå runt 00. 03 20 hade jag fortfarande inte somnat. Funderat lite vad det kan bero på och tror att cortisontabletterna kan spela in där. Tar cortison just nu mot luftrören och dom tog jag nog lite väl sent igår och man kan bli lite "cortison hög". Kommer aldrig glömma då jag låg inlagd och fick cortison i dropp under tre dygn. Var som en speedad duracell kanin med högrött ansikte i formen av en boll och kunde absolut inte sova och knappt sitta stilla. Pratar rätt fort i vanliga fall men då lät jag nog mest som kalle anka.
 I natt ska jag banne mig sova om jag så får gå över till grannen och be henne slå mig i huvudet med kaveln. Längtar bara till mitt läppstiftprogram börjar så jag får skratta åt tofsar och åt hysteriska fruar och sen gå och drömma vackra drömmar.

Varit på kurs hela dagen och den var väl sådär... rätt tråkiga föreläsare och mkt statistik. Det enda som kändes intressant var föreläsningen om hur hjärnan fungerar och svarar på droger/missbruk/alkohol och hur man bygger upp en allt större tolerans och därför kräver mer och mer. Hjärnan har två system som kallas belönings och antibelönings system. Belöningssystemet svarar glatt på yttre stimuli från ex opiater och då du senare får abstinens är det antibelöningssystemet som träder in. Då undar man ju varför vi har ett belöningssystem överhuvudtaget som ger oss kickar av ex droger? Jo utan belöningssystem så skulle vi inte överleva. Vi skulle inte känna lust till något- ex ha sex och då skulle våran art dö ut, vi skulle inte känna lust till att äta eller sova osv. Hjärnan måste därför ha ett belöningssystem för att vi ska kunna existera och leva. Då du går hem från jobbet en fredag och tänker på en mysig middag med din kära och ett glas vin börjar det sändas signaler till belöningssystemet i hjärnan och triggar igång massa olika mekanismer som ex salivutsöndring, lyckokänslor, förväntningar osv- belöningssystemet är igång.
Tog det väldigt kort och förenklat :) Dag nr 2 i morgon och sen är det två dagar till i april.

Nä nu ska jag bara slänga mig i soffan och vänta in Maria. Sen har jag dejt med John blund.
Kram och godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar