måndag 26 november 2012

musik

Man kan liksom hamna lite överallt då man lyssnar på musik på youtube och man kan hitta låtar man aldrig hört förut och få nya Aha-upplevelser. Har sedan programmet "så mycket bättre" lyssnat mycket på Linda (Miss Li) och hon är riktigt bra men jag har alltid tyckt om svenska artister och svenska texter. Förr om åren- då jag var ung :) så lyssnade jag mycket på Lundell men sedan upptäckte jag herr Winnerbäck så då åkte Uffe i soptunnan (bli inte upprörd nu shackmästarn) Winnerbäck är ett riktigt musikalisk geni och hans texter kan väl inte lämna någon oberörd. Har alltid älskat låten "om du lämnade mig nu" som han gör med just Linda. Annars får jag nog säga att Elegi, hugger i sten och hjärterdams sista sång är mina tre favoriter. Musiken som spelas i detta hem just nu är Winnerbäck, Melissa Horn, Lisa Ekdahl, Linda och självklart min vän Pernilla!

Hittade idag en otroligt fin men tung låt- Livet är slut med röda ögon. Rätt dyster titel. Ju mer man känner igen sig i texten ju lättare tycker man om en låt. Menar inte att jag känner igen mig i just den låtens titel (puh:) men jag tror att det man kan identifiera sig med är lättare att ta till sig. Jag brukar inte lyssna på Rap men denna låt hade en otroligt fin melodislinga och bra text och den kombinationen måste finnas och det är ex Winnerbäck en fena på! annars varierar musiksmaken efter humöret och kan lyssna på det mesta. Opera, hårdrock och jazz ingår dock inte i det mesta.

Idag har det varit en tyngre dag och det mesta har känts motigt. Det jag haft tillfälligt distans till har idag gjort sig påmint igen. Antagligen var det därför jag klickade upp det ena sorgliga videoklippet efter det andra och tillslut fick jag bli arg på mig själv. Man mår inte bättre av att se " till minne av" videos med sorglig musik av barn som fallit offer för idioter som Anders Eklund och den galna tyskan (Max och Saga) Pernilla brukar säga att jag läser för tragiska böcker men tycker om böcker som är verklighetsbaserade och verkligheten är långt ifrån vacker ibland.

Nu ska jag börja se torka inga tårar utan handskar (tror jag serien hette) som Maria tjatat om att jag ska se. Lät ju inte som en komedi direkt men hört många säga att den är jättebra.

/L


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar