lördag 27 oktober 2018

knapp

Tre läckage i natt och en krånglande kateter. Drömmer konstiga drömmar och kommer inte ihåg när jag sist sov en hel natt och fick sova tills jag vaknar utan någon som kommer in med blodtrycksapparaten och dom andra kontrollgrejerna innan tuppen ens har funderat på att vakna. Sen kan jag sällan somna om för då har jag ont och behöver värktabletter och så kommer dagpersonalen och det är frukostdags och sen börjar dagen. Sen går dagen som alla andra dagar och vid detta laget är jag väldigt hospitaliserad.
 mä
MEN!
JAG HAR FÅTT EN KNAPP! inte en knäpp-ja kanske det med ☺men i detta fall en knapp.
Det är det absolut bästa som hänt under dessa år men kan inte fatta att det tagit såhär många år att ge mig en sådan. Så vad är det? Jag är nu inte den bästa på att förklara saker och hur dom fungerar men det kom i allafall hit en diabetessköterska som placerade en rund vit knapp i underarmen med hjälp av en liten nål och det kändes ingenting. Sen har man en liten apparat som man håller mot knappen och som läser av blodsockervärdet och det tar bara någon sekund. Apparaten visar värdet, om det gått upp eller ner sen senaste mätningen och visar en kurva hur värdena legat under dagen och längre tillbaka om man vill. Apparaten hade massa finesser och man kunde skriva dagbok mm men för mig räcker det med att kolla hur jag ligger i blodsocker. Jag slipper alltså bli stucken i fingrar och öronsnibbar och är sååå glad över det! 😁 tar bara den lilla apparaten och håller mot knappen och den läser av genom kläder och allt. Man ska byta knapp efter två veckor men det sköter personalen och sen har man en laddare när man måste ladda apparaten. Vilken grej! 😄

Plötsligt händer det! Nåt går lätt. Nåt gör inte ont och nåt underlättar ens vardag. Jag är fortfarande chockad så nu måste jag äta middag så jag inte får ett blodsockerfall eller nåt. Middgen var god med munk till efterrätt. En munk man kan äta.

Trevlig lördagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar