onsdag 26 juni 2019

Mångas vardag

Nu är jag flyttad till rätt avd efter många om och men. Delade rum första natten men nu har jag egen kupé med stor tv och många kanaler och har dessutom en fläkt! Det är inte mycket man begär nu förtiden. Tränade igår med sjukgymnasten och som vanligt tog jag i lite för mycket så här väldigt ont idag. Dessutom var jag på en väldigt jobbig undersökning där man kollade muskler och nervbanor. Fick elektriska stötar i armarna och sen stack man in nålar i bukmusklerna samtidigt som jag skulle göra " halvsitups " och spänna magen och hålla upp huvudet i några sekunder medans läkaren tolkade resultaten på datorn via några elektroner. Mer än så satte jag mig inte in i det hela utan lydde bara order. Det är i allafall kirurgen i Göteborg som ville ha denna undersökning gjord inför bukoperationen. Dom ville veta om mina bukmuskler var vid liv ännu och reagerade på stimulering och det gjorde dom så det var positivt. Men eftersom jag har så många skador i nacken så var det extremt jobbigt och smärtsamt och idag kan jag knappt vrida på huvudet.

Tyvärr var resten av testerna inte någon rolig vetskap. Jag har en ganska svår nevropati och har knappt någon känsel från knäna och ner. På de flesta ställena kände jag varken om det var varmt eller kallt eller själva verktyget dom använde som dom " rollade " över underbenen. Mina nervbanor har blivit förstörda och det beror antagligen pga min diabetes och mina ryggkompressioner. Det är väldigt obehagligt och kan ju bli farligt t.o.m när jag inte känner mina fötter särskilt bra när jag ex går. Detta är även väldigt smärtsamt ibland och det domnar och sticker. Jag trodde att detta kunde gå till sig ju mer jag får upp rörlighet och muskler osv och blev väldigt ledsen då det tyvärr är bestående och t.o.m kan bli värre.

Ska göra en del jobbiga undersökningar inför operationen. Måste göra en koloskopi b.l.a. Jag förstår faktiskt inte hur dom ska kunna föra den där slangen med kamera runt i tarmarna då dom ligger i en enda röra i bråcket. Dom går in via stomin och det är väldigt smärtsamt och inför undersökningen måste jag dricka 4 liter icket god laxeringsdryck.

Jag har ju skrivit väldigt mycket och länge om detta j...a bråck som tagit så mycket ifrån mig och påverkat mitt liv så negativt. Har länge funderat på om jag skulle våga lägga upp en bild för att visa vad jag pratar om och vad jag ska operera. Många bloggar handlar till stor del om yta och det läggs upp bilder på snygga outfits och perfekta sminkningar och bilderna visar sällan mindre smickrande kroppsdelar. Jag bestämde mig för att visa er trots allt. Det krävdes en hel del mod men sen tänkte jag att det ju faktiskt bara är en bukvägg som brustit och därför inte kan hålla tarmarna på plats och såhär kan ett bråck se ut. Det är en väldigt osmickrande bild men jag hoppas på att kunna visa en efter bild då operationen är gjord 🙂 men jag vet att personer som har bråck kommer att se denna bild och vill därför säga att mitt bråck har fått växa okontrollerat och är onormalt stort och brukar åtgärdas mycket tidigare! Så bli inte rädda! Ni får hjälp! Jag gör lite tvärtom och lägger ut en bild på något som tyvärr är mångas vardag och vill ni se mer glamour får ni besöka en annan blogg 🙂

Bilden nedan.

/Linda

1 kommentar:

  1. Modiga Linda! Tänk vad du har kämpat och hållit ut! Du kommer självklart klara den där koloskopin också! Heja dig!

    SvaraRadera