lördag 18 april 2020

Till er oroliga

Detta inlägg skriver jag främst för mina vänner som liksom mig tillhör riskgrupperna gällande Corona. Jag är med i några grupper på Facebook och förklarligt nog är många väldigt oroliga för att drabbas och vissa har eller har en nära anhörig som fått viruset.
Jag har idag friskförklarad ifrån Covid 19! 🤗😀🤗

Jag är en sån person som egentligen inte skulle överleva viruset. Jag tillhör väldigt många riskgrupper. Jag har legat på sjukhus i snart 3,5 år. Jag har under denna tid haft otaliga infektioner och blodförgiftningar. Jag har intensivvårdats så sent som i början av februari pga akut njursvikt och läkemedelsförgiftning med andningsmaskin. Har vid minst 5 tillfällen varit väldigt nära att lämna detta jordeliv.
Jag har 5 olika reumatiska sjukdomar, diabetes, högt blodtryck, problem med tarmarna och gjorde en enormt omfattande bukoperation i Göteborg i okt där ett gigantiskt stomibråck avlägsnades och man tog bort hela tjocktarmen och fick en illeostomi.

Jag tar immunsupressiva läkemedel mot min reumatism och har ett väldigt dåligt immunförsvar. Jag har ett stort sår på buken efter min operation som vägrar läka. Jag har i stort sett varit sängliggande i tre år och har därför inga muskler. Jag kommer inte ihåg när jag var ute sist. Har ständigt dåliga blodvärden och behöver syrgas till och från. Man kan kortfattat säga att jag är väldigt sjukdomsdrabbad och att min kropp är väldigt skör.

Trots detta överlevde jag Covid 19! Så alla ni därute som drabbats eller är rädd för att drabbas och kanske som jag redan är väldigt utsatt och har andra sjukdomar att kämpa mot. Ge inte upp! Du kommer sannolikt att klara dig du med! Kroppen är otrolig på att läka sig själv. Om jag överlevde så gör du också det! Jag vet-man blir livrädd och planerar sin begravning. Man gråter och ber om att man ska klara sig eller att sin anhöriga ska göra det och glädjande nog så gör de flesta det. Ha respekt för detta virus och utsätt inte andra för ev smitta och stanna hemma om du är det minsta osäker och har symtom. Efter denna virussjukdom är man vansinnigt trött och jag tror att man ska acceptera det och vila mycket och ge kroppen bra näring. Då jag fick reda på att jag hade Covid 19 så började jag inta väldigt höga doser av c vitamin och d vitamin. Jag hade bara tillgång till apotekets sort men egentligen ska man köpa ren c vitamin i koncentrerad dos från hälsokost och inte snåla med mängden. Jag fick även rådet att köpa kolloidalt silver som är super mot b.l.a virus. Detta fick jag tyvärr inte tag på men ni som kan-prova! Det skadar då inte.

Ev får jag lämna sjukhuset till veckan om jag inte hinner få någon ny infektion.  Det ska bli underbart men en stor omställning efter år på sjukhus. Ta hand om er och varandra och ha respekt för Covid 19 och om du har oturen att få det så är det ingen dödsdom trots att du redan är sjuk och/eller tillhör riskgrupperna.

Hälsningar Linda

3 kommentarer:

  1. Hej, så otroligt att få höra din resa. När du har tid och ork får du gärna berätta vilka reumatiska sjukdomar du har och vilken behandling du gått på. Min mor har psoriasis artrit och får absolut inte utsättas för minsta förkylning. Men hennes doktor säger att hon ska arbeta på som vanligt, på sjukhuset, trots corona... Hon tillhör ingen riskgrupp. Därför vore det bra att få höra lite mer från dig.
    Kommer att följa dig ändå, då du verkligen vet hur det är att vara så utsatt och det glädjer mig verkligen att du kämpar vidare! All lycka till dig. MVH sara

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack så mycket för din empati och roligt att du vill följa min lilla blogg! Att ha en kronisk sjukdom ex psoa innebär att man är mer utsatt och vad jag förstår tillhör man då en riskgrupp. Gamla och sjuka hör man ju överallt. Hoppas verkligen att din mamma klarar sig och det gör hon säkert! Om hon inte är aktiv i sin sjukdom så tror jag inte det påverkar så mkt. Jag har förutom psoa gikt, spondylartrit, RA, artroser och många skador i nacke, rygg, händer och fötter. Har knäproteser i båda knäna. Har nog provat alla tänkbara mediciner för min reumatism, måste uppgå till ett 30 tal. Har blivit allergisk eller så har dom inte hjälpt. Det som hjälpt mest är remicade som jag har nu och som jag haft i perioder i många år. Hjälper tyvärr bara till ca 50%. Hoppas du ser detta svar. Hade helt missat det. Allt gott och hälsa din mor! Om hon har Facebook finns där en sida för dom med psoa där man kan ventilera tankar och få tips och råd. Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej Linda. Har du Facebook? Tänker om du kan hitta mig där och skriva pm , förstår om du blir galen av att vara instängd på sjukhuset. Kämpa på kram

    SvaraRadera