lördag 29 oktober 2022

blandade övningar

Peppar ta i trä. Höften har inte luxerat på två veckor. Håller andan varje dag. En dusch blir ett stort äventyr. Har kommit igång med träningen denna vecka och just nu fokuserar vi på musklerna runt höften, rumpa och lår. Vet inte vad som hänt med min högra lårmuskel. Den fungerar som inte. Orkar inte lyfta benet rakt upp och får lyfta upp benet i sängen. Jag har fått övningar jag ska göra hemma. 

Förra helgen hade jag ganska hög feber utan någon egentlig anledning. Blev ju såklart livrädd att det skulle blivit en infektion. Men febern gick till sig och fick i stället en hemsk yrsel. Den 3e dagen med yrsel råkade jag ta en titt i min apodos påse. Såg då att min antidepressiva medicin inte fanns i påsen. Räknade ut att jag varit utan i 6 dagar. Hade fått starka utsättningssymtom. Min snälla sköterska kom hit med medicinen och några timmar senare hade världen slutat snurra. Man måste tydligen be läkaren uppdatera medicinen i apodosen en gång per år. 

I onsdags kom Pia och Eva hit och vi surrade, drack lite vin och Baileys samt beställde hem mat. Det är så roligt att träffas och umgås. Timmarna bara flyger iväg. 

Igår gick jag, bror Fredrik och pojkarna till pizzerian och åt middag. Träffar pojkarna (Kid och Lion) alltför sällan. Är helt chockad över att dom blivit så stora. Deras matkonto är högt. 2 vuxna och 4 barn varav 3 är pojkar som växer 🙄 
Apropå matkonto måste jag verkligen börja bli mer ekonomisk. Jösses så dyrt det blivit att handla. Beställde från Willys i veckan och fick matportioner från Öjebyn så jag har så mkt mat nu kan föda en mindre armé. Har börjat laga lite mat nu när jag kan röra mig lite mer. Tycker det är roligt att laga mat.

Väntar på att få en tid för remicade. Har fått vara utan länge pga operationen. Det måste gå 3 veckor efter op innan man kan få det. Jag hoppas att jag får en tid till veckan. Det märks väldigt mkt att jag varit utan ett tag. 

Har även börjar KBT i veckan. Vi pratade om olika strategier man kan ta till då man ex får ångestpåslag och har en jobbig dag. Det är lätt att ta till mindre bra sätt för att bedöva tankar och känslor. Vi pratade om hur jag gör då jag mår dåligt.
 Vi delade in det i 3 olika nivåer. Då jag befinner mig i nivå 1 är det som sämst. Då isolerar jag mig, stänger av telefonen och ligger i sängen. Får inte i mig mat osv. Tar till mindre bra strategier för att slippa känna.
Vid nivå 2 kan jag lyssna på ljudbok, se nån serie, kan prata med någon som står mig nära i telefonen, kan äta och sova och fungerar hyfsat.
Vid nivå 3 söker jag mig utåt. Kan åka iväg en sväng till ex stan, är social, tränar, tar tag i saker och gör mer saker. Plockar och städar det jag kan. 
Tror verkligen att KBT kan hjälpa mig att må bättre. Alla människor borde få gå i terapi nån gång i livet. 

I morgon kommer Camilla hit och hälsar på.Vi har beställt biljetter till Carola och Måns julkonsert här i Luleå den 2 december. Tror det kan bli magiskt. Jag tog rullstolsplats och fick ta med mig en ledsagare. Perfekt! 

Till veckan ska jag, Camilla och Pernilla träffas och gå ut och äta. Det var vääldigt längesen. Ska bli så roligt! Sen ska jag och moster Eva ska gå och äta lunch på Savoy där dom visst har väldigt bra mat. Det blir många matträffar 🙂 sen blir det träning, KBT, läkarbesök osv. Fast det är svårt att planera in saker då man aldrig vet hur höften tänkt uppföra sig. 

Ha en riktigt trevlig helg! ❤️



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar