måndag 5 december 2022

Ett livstecken

Det var verkligen väldigt länge sedan jag skrev något här. Jag har haft en väldigt jobbig period. Jag tror att alla motgångar med min hälsa kom ikapp och jag hamnade i en djup depression. Jag la faktiskt in mig på en psykiatrisk vårdavd några dagar. Jag kunde inte få i mig någon mat så efter en vecka sa kroppen ifrån och proverna visade på näringsbrist. Jag kände mig samtidigt så otroligt orolig för att höften skulle luxera igen och kunde inte ta mig för något. Det var verkligen flera dagar i totalt mörker. Att man bara kan må så dåligt. Att må psykiskt dåligt är för mig mkt värre än att må fysiskt dåligt.

Efter några dagar mådde jag en aning bättre och kroppen hade fått i sig näring. Jag fick även börja med en ny medicin som heter Spravaro. Det är ett nässpray man tar 2 ggr i veckan första månaden och sen 1 dag i veckan en period och sen varannan vecka. Jag har dock inte orkat ta reda på hur det fungerar och jag vet inte om det gör det ännu. Spravato ska verka ganska omgående till skillnad mot annan antidepressiv medicin som brukar ta veckor. Jag har även börjat i KBT och hoppas på att det ska hjälpa mig framåt. 

Nu är jag hemma och mår bättre. Höften har hållit sig på plats nu över 2 veckor och jag har lärt mig vad man inte ska göra. Dock har den luxerat fast jag inte gjorde mkt men det blev kanske en felställning utan att jag reflekterade över det. Har träffat min ortopedläkare och en ny operation är planerad till nästa år. Jag hoppas och ber att höften inte luxerat mer och att jag då slipper operera och riskera infektion. Det är verkligen så jobbigt att vara rädd för att höften ska hoppa och det tär på psyket.

Jag och Camilla var och såg Carola och Måns i fredags på Coop arena. Det var bara så bra! Jag förstår varför jag var helt besatt av Carola då hon slog igenom. Man hittar ingen bättre sångerska i Sverige. En liten udda kombination Carola och Måns men dom var såå bra ihop! Nu har vi bestämt att bli mer kulturella.

Hoppas att ni får en riktigt god jul om vi inte hörs mer här. Var rädda om er och ta hand om varandra!

God jul! 😍

3 kommentarer:

  1. Önskar dej en lugn och bra julhelg

    SvaraRadera
  2. Önskar dej en lugn och bra julhelg.

    SvaraRadera
  3. Jag har varit lite orolig när du inte skrivit på ett tag. Man glädjande att läsa att du mår bättre nu. En ljusglimt i allt det mörka. Hoppas att Egon mår gott.

    SvaraRadera