måndag 6 juli 2015

avgiftning

Ja då vet man hur det känns att vara i helvetet. Har nämligen varit där under fem extremt lååånga dygn. Har haft sådan värk och därför ökat morfinet och hamnade i rätt höga doser. Kände att jag inte vill ligga på såna hästdoser oh mådde allt sämre i stället för bättre så beslöt mig för att lägga in mig på beroendeenheten för att avgiftas från oxycontinet. Abstinensen går inte att beskriva. Man skakar, fryser, svettas, ångest, ögonen rinner, man kan inte äta eller sova då det kryper i hela kroppen konstant. Fick något som heter subuxone som ska mildra abstinensen men då jag är så fruktansvärt van höga doser morfin var det som att få en sockerbit ungefär. Denna avgiftning gick på fem dagar och jag försökte säga att det gick för fort men det struntade dom i. Hur som helst så är jag stolt som klarat det för värken som jag maskerat med morfin går inte att beskriva. Att ligga i ett kalt totalt oinrett rum och varken kunna sova eller äta utan bara skaka och må så dåligt är inte lätt. Jag var på väg hem flera gånger men var för dålig för att ens packa mina saker och åka hem.

Nu är jag i allafall avgiftad och det känns bra. Glad att jag stod ut. Det kommer att komma många bakslag det vet jag för det tar inte bara en vecka att bli människa om man under månader medicinerat med starka morfinpreparat. Kroppen gör allt för att få det igen. Träffade i alla fall gulliga människor där :) och man får höra en hel del tokigheter.
känns konstigt och tomt vara hemma men ändå skönt. Men jag är ju så van att ta tabletter och hamna i nåt slags töcken så vad gör man utan tabletter? Det är väl som att sluta röka. Jädrans vad tomt det blir. Har märkt nu då morfinet är ute att jag inte  alls kan stödja på vänster ben. Gör alldeles för ont.Då jag åt morfin kunde jag gå korta sträckor för morfinet maskerade smärtan och när jag inte längre tar det kommer all smärta både fysisk och psykisk upp till ytan. Det är såå svårt att sluta med morfin då man som jag har kroniska svåra smärtor. Ska ju även genomgå operationer av större slaget så då sätter dom antagligen in en morfinpump i ryggen för att sen återgå till tabletter och då gäller det att dom avgiftar och trappar ned innan man åker hem och inte skriver recept på 100 oxy typ.

Nää nu ropar min magnum glass!
Frida!? nu äter du maten och inte chips och choklad.

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar