tisdag 13 augusti 2019

Permission till fel operation

Förra lördagen mötte jag upp mina kollegor Eva och Cattis på stan och vi strosade runt, shoppade och försökte prata ikapp tiden som gått sen sist vi sågs och det var lääänge sen. Vi satte oss på en uteservering, dom tog varsin öl men pga alla mediciner tordes jag inte beställa en själv, men jag tror faktiskt inte att det hade gjort något vid närmare eftertanke. Smakade dock några klunkar och det var nog bland det godaste jag har druckit. Solen sken, det var mkt folk i farten och vi pratade i ett och vet inte om vi ens andades mellan orden. Jag var långt ifrån sjukhuset och min bunker och kände mig så normal och gjorde saker friska människor gör och det var så oerhört upplyftande och trevligt. Var väldigt trött då jag kom tillbaka av alla ljud och intryck men på ett bra sätt.

Mkt har hunnit hända sen förra lördagen och självklart inte något positivt. Mitt mående har gått upp och ner och har känt att något inte stämt i kroppen. Bland det första som händer då jag får någon slags infektion är att blodsockervärdena blir höga. Har varit matt och orkeslös, haft problem med magen och ont i ryggen och sen fick jag feber och infektionsvärdena blev höga så fick antibiotika insatt intravenöst som skulle ta brett. Fick göra en röntgen över buken för att se att inget tillkommit eller att det var stock någonstans. På kvällen kommer en urologläkare in och säger att jag fått ytterligare en njursten men att den här är lite större och att det är den som ev orsakar infektionen. Jag fattade ingenting. Vadå ytterligare en njursten? Har aldrig blivit informerad om att jag har njursten överhuvudtaget. I skrivande stund fick jag just veta att det med största sannolikhet kommer att bli operation under narkos i morgon 😳 dom ska föra in en slags sond upp i njuren och sen ska stenen fhv komma ut via den men sonden/shunten eller vad dom kallade den ska i af avlasta njuren så att urinen kan komma ut ordentligt och inte gör så att njuren blir förstorad och fhv tar bort smärtorna i ryggen. Måste ju säga att detta kom som en chock. Hade aldrig kunnat ana att jag skulle göra en operation före operationen som är planerad. Två underläkare var just inne och talade om detta och förklarade vad dom skulle göra och varför men det var svårt att ta in då det var totalt oväntat. Men dom vill ju inte äventyra operationen i höst så därför vill dom göra den snabbt och innan nåt hinner uppstå och det är ju toppen!

Orkar inte skriva mer idag. Måste smälta detta för det bara snurrar i huvudet. Ena dagen på permis i solen och nästa oplanerad operation för att bli av med saker man inte visste att man hade. Fasta från 00 och fhv op så tidigt som möjligt i morgon fm. Vet säkert mer nästa gång jag skriver. Eller inte 🙂

/Linda

1 kommentar: