onsdag 4 november 2020

Fortsättning...

 Vet inte vad som hände men texten började blinka och fara runt och det gick inte att skriva. 

Måendet är väl sådär. Betydligt bättre än då jag låg på sjukhus och just nu verkar det lungt med infektioner och annat skräp. Men kroppen har tagit stryk av allt och har fått många bestående skador. Gjorde en magnetröntgen nyligen och den visade på att jag har kvar kotkompressionerna i ryggen det är inte alltför bra i nacken. Har glapp mellan 1a och 2a kotan och redan för 15 år sen ville dom steloperera den. Nu har jag väldigt mkt neurologiska besvär som kommer från nacken i form av synbortfall, yrsel, det dånar i öronen och vinglar omkring. Detta kan hålla i sig länge ibland och är väldigt obehagligt. Har mkt känselbortfall och känner inte stora delar av fötterna samt benen. Detta gör att balansen inte är så bra. Har fått mkt nervsmärtor och det domnar och sticker. Nu ska det göras en bentäthets test för att kolla hur skört skelettet blivit. Det lär bli en operation av nacken såsmåning om. Det ser jag inte fram emot. Ska ner till Umeå om ca 2 veckor till handspecialister där. Dom vill inte så gärna operera mig då jag läker så dåligt. Har fortfarande daglig omläggning av buksåret som ej vill gå ihop. Det har gått 1 år nu sen bukoperationen.


Det har varit en stor omställning att komma hem men nu har jag liksom fått in en vardag som fungerar. Det är bara helt underbart att vara hemma! Har varit hemma nu i ca 5 månader med ett "återfall" då jag fick tarmvred. Fy jädrans så fruktansvärt ont det gjorde! Psykiskt mår jag rätt ok just nu. Men mitt mående går upp och ner. Lever lite efter varannandags principen. Mår jag bra en dag ska jag liksom hinna allt och vill göra allt för att nästa dag få betala för det. Jag fick ju behandling med Ketamin mot svår depression men slutade med den i augusti. Den gav lite konstiga biverkningar och hade ingen vidare effekt. Ska börja med KBT här snart framöver.


Ska försöka lägga in lite bilder sen. Inlägget nedanför detta är det första men var tvungen att posta det då plattan blev hollo. Nu orkar mina händer inte skriva mer men ska skriva snart igen. Ursäkta för stavfel mm. Ser lite suddigt så måste ringa ögonläkaren. 


Lev och må! Hälsningar Linda 

1 kommentar:

  1. Så roligt att du är "tillbaka"! Jag har ofta kollat din blogg och undrat vart du har tagit vägen. Så skönt att det funkar för dig hemma! Önskar dig fortsatt lycka till!

    SvaraRadera