fredag 10 december 2021

ännu ett läkarbesök med extra mkt touche

Jag hade tid på reumatologen idag och min egen läkare är på långsemester så jag fick träffa den läkaren som gjort mig galen då han inte skrev ut mitt cortison. Då det var han som ropade upp mig fick jag verkligen försöka andas lungt för att inte göra något onödigt 🙄 jag sa att jag var väldigt besviken och arg och frågade varför  han ej skrivit ut. Han började säga att han varit i kontakt med infektion som sagt att jag ej bör äta mer än 20mg cortison pga infektionen I nacken. Cortison är väl aldrig bra att äta men påverkar infektioner, sår, hud osv negativt. Jaha?? Men ingen har kontaktat mig och sagt detta och sagt någon dosering och hans lösning var att inte skriva ut något alls för att jag enligt dom tog för hög dos?! Så jag fick stå där helt utan. 

Man ska ju trappa ut cortison men hur gör man det utan tabletter? Nu var han väldigt noga med det och förklarade hur jag skulle trappa ner. Han sa att jag ska trappa ner och lägga mig på 20mg. Försökte förklara att jag absolut inte klarar så låg dos. Jag kommer bokstavligen inte ur sängen. Jag vaknar på nätterna av att det gör så jäkla ont av att ens vända mig i sängen. Jag frågade om han tyckte jag skulle vara sängliggande tills jag får remicade som är minst 3 månader bort? Vita blodkroppar brukar stiga av både infektion och cortison. Mina låg på 12 i juli och nu låg dom på 22. Problemet är ju då att veta vad som orsakar det. Allt går liksom runt.

Det fanns ingen mirakelmedicin jag kunde ta. Det blir inte roligt dessa månader. Jag kommer att få ligga väldigt lågt. Han blev lätt chockad då han såg mina ben och på mina obefintliga benmuskler. Han tyckte att jag måste börja träna upp dom. Jag vet det! Det är bara det att det liksom är svårt om man knappt tar sig på toa utan doping. Ska I allafall försöka till veckan. Det blir till att träna ena dagen och ligga den andra.

Fick inte ut så mkt av detta besök. Fick en spruta i v handled. Han sa att han inte kunde spruta höger för att jag råkade ha en psoriasisfläck just där. Då pekar jag lite högre upp på handryggen och säger " men kan du inte spruta där?" Då börjar han tokskratta och säger " ja men där är ju inte leden" jaja..🙄jag lovar att han skrattade flera minuter åt det där. Tillslut frågade jag vad han skrattar åt. Han bara pekar på handen och skakar på huvudet och skrattar ännu mer.

 Tyckte han var lite väl kärvänlig. Man kanske gör så i hans kultur. Han smekte mig över håret,  tog på mig flera ggr och då jag skulle gå klappade han mig på bröstet fast högre upp. Typ bröstkorgen. Fick lite bad feelings där. Om man kommer till en ny kultur är det bra att känna till vad som anses ok tycker jag.
Han ordnade med recepten tillslut men då kommer vi till apoteket. Tror ni att dom hade medicinen hemma? En vanlig medicin mot nervsmärtor. Självklart inte. Men dom hade badbollar, bildäck och badankor...

Fick såklart vänta på taxin hem en timme. Men idag gjorde det inget för jag och Laila kunde träffas och surra i cafeterian 🙂 var så längesen och så roligt träffa henne! Laila är sjukhuspräst och det är henne jag pratat med regelbundet då jag legat inne. 

Hade en vääääldigt pratglad ung man som körde mig hem. Hans mamma hade hästgård och han och mamman var också reumatiker. Vi pratade om hundar, katter, hästar mm. Riktigt trevligt. Åkte i morse 08:50 och var hemma runt 14:30. Ett läkarbesök tar halva dagen.

Jag har ofta tänkt på att jag skriver så mkt negativt. Tyvärr blir det så då mitt liv tyvärr består av så mkt negativitet just nu. Jag skriver liksom bara hur det är. Jag ber om ursäkt för det och som tur är är det helt valfritt att läsa. Jag önskar verkligen att jag kunde skriva om vackra klänningar, glamorösa tillställningar, drinkar i motljus, min hästgård och min tama elefant men då skulle jag ju ljuga 🙂

Men jag skriver om finaste Egon som möter mig i dörren och väcker mig med en puss på pannan ❤ vi ska se idolfinalen och mysa.

Trevlig helg! 🙂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar