lördag 8 oktober 2022

ny höftled

Ja då var jag och min nya höftled hemma. Har aldrig varit med om snabbare ingrepp. Åkte till Piteå på tisdagen och opererades onsdag em och åkte hem på torsdag. Ca1 timme efter det jag kommit upp på avd igen efter operationen kom personalen in med ett gåbord och ville jag skulle ställa mig upp...😮 trodde allvarligt att dom gått till fel patient. Men det gick vägen och tog ett par stappliga steg hängandes på gåbordet. Det var väldigt krångligt att komma i och ur sängen. 

På torsdag fm kom arb terapeuten och sjukgymnasten och ville se hur jag klarade att komma i och ur rullstolen från sängen. För att få åka hem var jag ju tvungen att klara det. Första försöket gick inget vidare och modet sjönk. Ville ju hem! Dom kom tillbaka efter någon timme och vi gjorde ett nytt försök som gick bättre och fick ok till att åka hem. 

Var hemma igen runt 16 och hade en väldigt glad kompis här hemma. Måste väl erkänna att jag var lite orolig för hur jag skulle klara mig. Men det har gått bra och kan faktiskt ta mig runt lite med rullatorn. Växlar mellan rullstolen och rullatorn. Blir snabbt trött och höger ben känns rätt ostabilt men dom har ju gjort ett stort ingrepp då man b.l a skurit av muskeln så antar att det är normalt. Är ändå förvånad över att man ens kan stå på benet. 

Arb terapeuten var hit igår med min nya rullstol. Det är en enorm skillnad! Den är så lätt och smidig. Men jag hoppas på att inte behöva använda den så mkt och i stället kunna gå men inser ju att det kommer att ta tid. Ska ringa sjukgymnasten på måndag och komma igång med sjukgymnastik igen.

Läkaren som opererade ringde igår morse. Operationen verkar ha gått bra. Jag fick blod under operationen då jag blödde en del och blodvärdet sjönk. Fick även ben 😮 mitt egna skelett var väldigt skört på ett ställe och därför togs en benbit från en benbank och man satte dit den på något sätt. Aldrig hört talas om en benbank. Otroligt vad man kan göra!

Är ganska trött men är ju inte så konstigt. Har ju varit en stor påfrestning på kroppen. Än så länge har det gått över förväntan och jag är inte van vid att något går enkelt och smidigt. Bara hoppas att det fortsätter så! Nästa projekt bukoperationen. 

Trevlig helg! ❤️

1 kommentar:

  1. Vad glad jag blir att allt gick bra och att du ändå har humöret uppe. Vila upp dig nu och tänk att vi finns alla i gruppen. Fantastisk vad läkare kan göra nu för tiden. Kram ❤️

    SvaraRadera