lördag 17 april 2021

Medvind

Vid den här tiden för ca 1 år sedan låg jag fortfarande på sjukhuset och hade Covid. Jag fick Covid då jag just intensivvårdats för b.l.a njursvikt och prognosen såg inte så bra ut. Läkarna kom in på mitt rum och frågade hur jag ställde mig till livsuppehållande åtgärder. Dom där dygnen var fruktansvärda och man kunde inte ens ha sina anhöriga vid sin sida. Men jag klarade coviden och 2 efterföljande blodförgiftningar och fick såsmåning skrivas ut 🙂

Efter ca 4 år i en sjukhussäng är kroppen minst sagt i dålig form. Men i onsdags var jag på sjukgymnastik och klarade att gå 20 minuter med lutning på gåbandet 🙂 jag går inte särskilt fort men jag går! Efter det tränade vi balans, rygg och armar. Jag upplever att balansen blivit bättre och tog inte ens med mig rullatorn då jag bara skulle in och ut från taxin. Det var otänkbart för någon månad sen. Behöver inte längre hålla mig i väggarna hemma utan går omkring som en vanlig människa 🙂 ska träna 2 ggr i veckan.
På torsdagen tog jag rullatorn och gick en rätt lång runda i solen och igår åkte jag in till stan och köpte b.l a nya kuddar till sängen. Dom jag hade var 3 skrynkliga frimärken. Behöver bättre kuddar nu då jag har problem med nacken. Har ännu inte hört om någon operation.

Fick igår ett väldigt glädjande besked! Har sökt om diagnosersättning för min diabetes och den gick igenom! 🙂 så jag får en rätt bra slant utbetalt. Ibland är det bra att inte få saker gjorda. Har ringt kommunal för att gå ur facket då jag ska sjukpensioneras. Dom sa  då att jag måste göra det på nätet och det var ju jäkligt tur att jag inte hann göra det för då hade jag ju inte fått ut någon ersättning. 

Började KBT i måndags och det kändes bra. Fick lite hemläxa och man måste vara beredd att jobba lite med sig själv. Ska gå 1 gång i veckan.

Så just nu går allt ganska bra. Men jag vet hur fort sånt kan vända så försöker ta vara på dessa dagar då allt känns ganska bra. Har nackoperationen hängandes över mig och det här jäkla buksåret som inte läker men så är livet. Det finns nog alltid saker att oroa sig för. Därför är det inte så dumt det där med att fånga dagen.

Nu ska jag försöka mig på att göra hemmagjord pizza. Mamma brukade göra det och det var så gott!

Trevlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar