fredag 7 maj 2021

Akuten och smärts

Ligger på akuten (igen) åkte in med ambulans då jag inte kom upp från sängen. Det går inte att förklara hur fruktansvärt ont det gör! Försökte ta mig till toa runt 06. Tillslut kom jag till rullstolen men klarade inte av att ta ett steg till toastolen. Rullade tillbaka till sängen och tog mer morfin och gabapentin och låg (väldigt nödig) och väntade på att det skulle verka. Gjorde ett nytt försök men märkte ingen skillnad. Hade handdukar på sängen och låg allvarligt och tänkte på om jag kunde göra mitt behov i handdukarna, om dom skulle " hålla" för det. Jag kämpade mig upp, hade inget val och tog mig fram och tillbaka. Det gör så ont så skriker rakt ut. Det känns som att någon tar en kniv och drar runt kring svanskotan/bäcken. Smärtan känns som elektrisk och huggande/skärande. Går inte att förklara. Men jag som ändå är van vid smärta och dessutom står på höga doser morfin och ändå har så jäklars ont. 🙄

Nu väntar jag på röntgen. Har dock ingen tilltro på den läkaren jag träffat. Har fått små doser av Ketogan. Hjälper inget. Det är ganska lugnt så länge jag ligger men så fort jag rör på underkroppen kommer smärtan. Läkaren skulle ha mig att sätta mig för att se hur det gick...gick inte alls.
Men det är fredag. Dom vill inte lägga in någon så vet inte hur detta ska sluta. Jag behöver nog inte säga hur mkt jag INTE vill läggas in men i detta fall ser jag ingen annan lösning. Jag kan ju inte sköta mig själv just nu. Har kämpat hemma nu 3 dagar och inte åkt in pga Egon. 

Fredrik och ev min moster ska sköta om Egon. Egon har nog känt på sig och märkt att jag mått dåligt. Jag har knappt ätit något dessa dagar och det har inte Egon heller 🙄 han brukar ju alltid äta. Fast jag haft altandörren öppen så har han varit inne och legat kloss intill mig. På nätterna har han legat i rullstolen så att han inte ska missa mig. Då jag suttit i den har han spatserat bredvid. Han har varit så otroligt kelig. Men var tvungen att åka in. Men så jobbigt att lämna honom.

Skriver igen då jag vet något och orkar. Känner mig så oerhört nere nu. Jag orkar verkligen inte mer nu. 😥
Sorry för stavfel och dyl. Skriver på mobilen och ser knappt något.

Trevlig helg till er andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar