torsdag 27 maj 2021

Tankar om livet 🙂

 Det Ă€r otroligt vad mĂ€nniskan Ă€r formbar och hur vi tar tag i situationer som uppstĂ„r, accepterar och förĂ€ndrar det som behöver förĂ€ndras Ă€ven om det blir till det sĂ€mre. Vi vet inte vilka öden som drabbar oss och jag kan inte pĂ„stĂ„ att fördelningen Ă€r rĂ€ttvis. Livet formar oss och gör oss starkare sĂ„ vi orkar ta tag i jobbiga situationer som drabbar oss. Ibland Ă€r det sĂ„ jobbigt sĂ„ man tvivlar pĂ„ om man kommer hel ut pĂ„ andra sidan och oftast gör vi det lite tilltufsade men klokare och starkare. 

Det Ă€r viktigt att göra saker som man tycker Ă€r roliga och umgĂ„s med mĂ€nniskor som man tycker om! Det Ă€r viktigt att tĂ€nka positiv energi sĂ„ att man orkar med livet helt enkelt. DĂ„ man inte lĂ€ngre kan göra nĂ„got man Ă€lskar, för mig Ă€r det hĂ€star och ridning sĂ„ fĂ„r man försöka stuva om och göra det man kan ex Ă„ka till stallet och i allafall pussa nĂ„gon pĂ„lle pĂ„ mulen och kanske se ett ridpass. SĂ„ min tanke Ă€r att jag ska Ă„ka till stallet dĂ„ jag Ă€r bĂ€ttre. Kanske kan jag en dag klĂ€ttra upp pĂ„ nĂ„gon vÀÀldigt stabil och snĂ€ll pĂ„lle.🙂 

Vi borde verkligen umgÄs mer med slÀkt och vÀnner! Relationer till vÄra nÀra Àr enormt viktigt och det Àr dÄ vi fyller pÄ vÄran insÀttningsbank. Men mÀnniskor verkar fastna i sin vardagsbubbla och gÄr pÄ autopilot. Mina dagar ser ju inte ut som de flesta andra. Jag har inga direkta plikter och gör lite som jag vill. En mÄndagstrött mÀnniska Àr sÀkert avundsjuk pÄ att jag kan ligga och slappa, se serier och klappa katten. Men priset för det Àr VÀldigt högt och tror inte att nÄgon vill byta.

Min plan över hur mitt liv skulle se ut har ju fullstĂ€ndigt raserats. Jag ville ha familj, bo pĂ„ landet vid vatten med lite djur. En Egon  nĂ„gra höns, ha en hund och hĂ€st. HĂ€sten har jag uppstallad hos nĂ„gon vettig hĂ€stmĂ€nniska som har fina utemöjligheter och ett ridhus och nĂ„gra kompisar. 2-3 barn hade jag velat ha  alla skulle vara friska och glada. Hade velat jobba med djur i nĂ„gon form. Min man skulle vara snĂ€ll, ha humor, vara jordnĂ€ra, vara varm och trygg. (Finns dessa?) 🙄 man kan konstatera att mitt liv tog en helt annan vĂ€ndning. Det Ă€r en stor sorg att inte ha barn och nĂ„got som gör mig ledsen. Jag Ă€lskar barn! Och djur!

Ja livet blir sĂ€llan som man tĂ€nkt sig och hĂ€lsan Ă€r A och O! Att stĂ€ndigt kĂ€mpa mot alla jĂ€kla sjukdomar/smĂ€rtor/skador och skit Ă€r verkligen inte roligt. Att ligga pĂ„ sjukhus och bara fĂ„ negativ energi gör en helt utmattad. Har mĂ„nga funderingar kring min hĂ€lsa och livet i stort. Vad gör jag hĂ€r? Finns det en mening med allt och vad Ă€r min uppgift i livet? Nu blev det djupt 🙂 jag tror Ă€ndĂ„ att alla mina erfarenheter kan hjĂ€lpa andra i samma situation och dĂ„ jag skriver ganska naket om allt som hĂ€nt och inte hĂ€nt kan andra kĂ€nna igen sig och att man inte Ă€r ensam!  pĂ„ sin vandring genom livet.

Det var lite roligt för dĂ„ jag skrev detta kom min bror Magnus förbi. Han hade hĂ€mtat min medicin pĂ„ apoteket och trodde bara att han skulle lĂ€mna den och Ă„ka hem. Men han stannade en timme och vi har alltid sĂ„ mycket att prata om. Han var ju till mig pĂ„ sjukhuset varje torsdag i flera timmar. Nu lĂ„g jag pĂ„ sĂ€ngen och han tog en stol sĂ„ det var som vĂ€lbekant. Magnus Ă€r nĂ„gon som alltid ger mig energi. 

Nu mĂ„ste jag bara gĂ„ och Ă€ta nĂ„got. 

Ta hand om varandra! ❤❤❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar