måndag 18 juli 2022

det går framåt!

Nu har det gått några veckor sedan min vurpa och lårbenshals brottet. Det går framåt även om jag tycker att det går sakta. Nu kan jag gå utan gåbordet i lgh och kan ta mig ut till taxin med den vanliga rullatorn. Längre sträckor får jag ta rullstolen för orkar inte gå så långt ännu. Men det är så underbart att kunna ta sig fram i lgh och ta sig ut på altanen. 

Har pratat med hemtjänsten idag och sagt bort hjälpen jag haft varje dag. Nu har jag hjälp mån, onsdag och fredag som förut. Nu kan jag göra det mesta själv. Behöver hjälp med sopor, hänga tvätt och städ. Har kontaktat en städfirma som skulle ringa upp idag. Behöver hjälp med att städa badrummet noga. Hemtjänsten gör inte sånt 🙄 ska ev be dom att putsa fönstren också beroende på vad det kostar. 

Fått remicade förra veckan och det känns i kroppen. Lederna är mkt bättre. Känner mig piggare trots lågt blodvärde. Det låg bara på 91. Jag har inte fått något svar på varför det ligger så lågt. Det brukar ligga lågt då sänkan är hög men nu är den inte det. Det borde utredas kan jag tycka. Men det är så mkt hela tiden så hinner liksom inte ta tag i allt. 

Nackdelen med att känna sig piggare är att jag blir så rastlös! Väldigt frustrerande då jag inte kan göra av med någon energi pga höften. Kan liksom inte ta en rask promenad och rasta mig själv. Jag önskar verkligen att jag var en människa som kunde se någon serie och bli helt inne i den i flera timmar. Jag har ännu inte sett en serie som jag helt blivit så inne i att jag inte kunnat gå och sova och slita mig ifrån den. Jag blir så rastlös efter några avsnitt.

I morgon kommer släkt från Halmstad. Då blir det mkt socialiserande. Dom ska ju vara mkt med mormor och hitta på lite med henne men jag tänkte få följa med på ett hörn. Blir så roligt att träffa dom! ❤️

Har börjat skriva dikter igen. Skrev mkt förut men inte gjort det på några år. Nedan kommer det en. 

Ha en riktigt fin dag!

Jag är inte alltid modig 
Jag är inte alltid stark
Jag har inte alltid svaren 
Eller står på stadig mark

Jag orkar inte alltid kämpa
Jag faller hårt ibland
Tappar livsgnista och styrkan
Det försvagar efterhand 

Jag tappar ofta bort mitt hjärta 
Men jag gör så gott jag kan
Man är ensam då det gäller
Då saknar man varann

Jag kämpar mot demoner
Med vad som är rätt och fel
Men ur mörkret kommer ljuset
Som gör mig stark och hel

4 kommentarer:

  1. Hej, läst din blogg ett tag o känner Sååå för dej o ditt tåliga kämpande. Vill tipsa om en jättebra TV- serie, Weisensee på SVT - play. Från Östtysklandstiden. Kram från Margot Loberg, Värmländska, boende i Sölvesborg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för tipset! Ska kolla upp. Tusen tack för din fina kommentar! Kram!

      Radera
  2. Det är samma här vad gäller serier. Jag har så svårt fastna sådär galet som man vill för nåt. Men när det gäller realityserier är det lättare. Mitt tips är att kolla på Farmen Norge på 4play, älskar det. Married at first sight är också en favorit, särskilt den från Australien, även det på 4play. Real housewives of Beverly Hills (cmore play), jättebra! Sen finns ju massa bra på Discoveryplus f.d Dplay. Älskar True crime och serier om det övernaturliga. Även realityserier om livet i Alaska, min största favorit där är Last Alaskans. Kan se den serien om och om igen.
    Hoppas du fick nåt användbart tips och att du är okej.
    Kramar i massor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för tipsen! Älskar realitet! Kram!

      Radera