torsdag 6 augusti 2015

Hemfärd

Idag lämnade jag Uppsala och flög hem till Luleå igen. Dock fick jag inte åka hem hem utan blev bara förflyttad till mitt favorit sjukhus...Tyckte hemfärden kom lite hastigt men remissen var utfärdad till reuma/hud och dom har en plan. Stelaran ska höjas till att börja med och ska få nästa dos i morgon om den hunnit komma då det är beställningsvara annars blir det till veckan. Ger den ingen nämnvärd effekt så ska jag prova den helt nya medicinen otezla.

Just nu är jag inlagd för att ställa in smärtbehandlingen och sen är det återigen en evig väntan. Det är fortfarande ingen kirurg som vill operera vare sig buk eller ben så länge sjukdomen är så aktiv och huden så skör. Har blivit lovad att bukoperationen görs i Uppsala för här släpps ingen in i min mage. Den måste dock göras i två steg. Först efter buk op och helande kan man göra benet. Det är alltså fortfarande en evig väntan...

Pet röntgen påvisade inga djupare infektioner så det var ju super bra. Blodvärde och crp ligger inte optimalt men har varit värre. Har zinkbrist så medicin är insatt. Har även träffat en diabetes sköterska som verkligen tog sig tid så även om det är en hel vetenskap så blev jag lite klokare. Träffat smärtkonsult, stomi ssk och infektionsläkare samt läkare från hud.

Tyvärr var det rätt rörigt där jag låg då reuma tillfälligt flyttat över sommaren och hade trängt in sig i en annan byggnad med saker överallt. Jag har legat på ett behandlingsrum som inte var stort och helt utan garderober med indragen tjock tv som stängde av sig hela tiden utan fjärr :) bagateller men ändå.

Denna vecka har det varit en väldigt bra reumatolog som skrivit och pratat med alla inblandade läkare och mottagningar här i sbyn om vad som är gjort och vad som bör göras. Har en hel lunta med mig och hann ej läsa allt på flyget hem ens. Alla läkare har förresten påpekat att dom fått tre tjocka pärmar av sbyn med journaler, röntgensvar och labbsvar. Ja då hade dom då kvällslektyren räddad.

Fortfarande är det många bollar i luften och hade väl större förhoppningar än det som blev. Jag trodde dom kunde operera buken så att det var klart. Får inse att jag måste vara i bättre form och jobba ditåt. Svängande blodsocker är inte bra för läkning och insulin ger viktuppgång. Dom ska även dra ner cortisonet då jag tydligen ätit alldeles för hög dos som påverkar vikt och sårläkning väldigt negativt. Det kommer kännas i lederna...

Har säkert glömt massor för min hjärna är på riktigt helt överhettad. Jag Malin och Åsa var då och shoppade en dag och hittade såklart några toppar...och igår var vi och åt på en uteservering och det var mysigt. Uppsala är en trevlig stad! Dom har varit två dygn med mig och kört ända från Halmstad :)

I morgon träff med läkarn kring smärtlindring.

Låååång dag. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar