onsdag 28 mars 2018

Uppdatering

Har nästan varit här en vecka nu och skulle ljuga om jag inte hade hemlängtan. Allt är nytt och kulturen helt annorlunda och har problem med att förstå allt dom säger samt göra mig förstådd. Det är många medicinska termer och ja...kan bli lite fel ibland 😊 här har dom Wifi men bara 15 minuter åt gången så allt surfande får bli från telefonen och det tar lääääänge att skriva ett inlägg och många fel blir det så ni får ha lite överseende.

Varje dag frågar dom på fm vad man vill äta utifrån några alternativ. Det rabblas upp i en faslig fart så vet inte riktigt vad jag väljer. Det är en salig blandning som idag då jag fick soppa, bakad potatis och någon pasta röra !? Jag måste försöka få hit en dietist eller helst den svenska läkaren för har ingen koll på vad jag ska äta för diabetesen och hur mkt kalorier maten innehåller.

Idag har jag fått bada med olja. Väldigt skönt. Här jobbar dom 13 timmar tre dagar och sen ledig fyra. Så skulle jag kunna jobba. Deras medicinsystem är helt annorlunda. Medicinerna förvaras inne hos patieten förutom opiater och benzodiazipiner och när man behöver starkare värktabletter måste dom vara två sköterskor. Bättre säkerhet men omständigt. Det är som i sverige här. Lite personal och över 20 patienter.

Har blivit insatt på en tredje sort antibiotika. Fick hög feber och höga infektionsvärden. Dessa gick tillbaka efter bara nåt dygn. Tyvärr krockade medicinen med mina antidepressiva så dom togs ut och det känner jag kraftigt av. Är yr och dimmig i huvudet.

Har inte fått något operations datum. Verkar dröja lite. Dom verkar ha börjat på ny kula här och vill ha allt annat under kontroll. Träffat en hudläkare och ev skulle någon medicin sättas in. Har varit väldigt trött dessa dagar då det tar på krafterna med allt nytt. Blir rädd varje gång dom kommer in för då vet jag att jag måste prata engelska 😊 Tacka vet jag då Åsa var här och hjälpte mig. Detta är ett trauma sjukhus så man hörambulanser dygnet runt. Sjukhuset är gigantiskt och skulle irra bort mig på tre sekunder.

Saknar er alla där hemma och det känns väldigt ensamt. Men ni kan ringa precis som vanligt för det kostar som hemma. Nu har jag hyfsat ont i armbågarna och händerna efter detta inlägg. Försöker skriva snart igen.

Bye from now.

1 kommentar:

  1. Vi saknar dig med ❤
    Lycka till nu gumman ❤

    SvaraRadera