fredag 28 april 2017

Cvk

Igår var det dags att sätta en ny cvk som betyder central Ven kateter. Detta inlägg kanske min något känsliga vän Pernilla ska hoppa över ;-) Jag har en cvk i halsen och i den får jag dropp, antibiotika och sen tar dom även prover därifrån. Jag är väldigt svårstucken så en cvk underlättar mycket och jag slipper bli stucken massa gånger och att nålarna faller bort och kärl som bara spricker.

Det negativa är att det gör fasligt ont och är lite omständligt. Man måste upp på post op och det är en kirurg som gör det. Man kopplas upp till en apparat som mäter puls, blodtryck och syresättning, sen kläs man in i gröna dukar över huvudet och kring halsen och blir noga spritad/rengjord. Sen får man bedövning och den gör jäkligt ont. Bedövningen tog inte bra alls och jag kände tydligt då nålen gick genom huden och sen genom kärlväggen och jag har varit med om roligare saker. Cvk sätts i en större Ven så det kan blöda rejält om den åker ut. Blev lite orolig då en sköterska sa att jag måste hålla ett hårt tryck mot halsen och larma på en gång om den skulle åka ur...hm..nåja nu är den då på plats och verkar fungera. Efter den är på plats får man åka på lungröntgen för att se att den ligger rätt.

Fredag idag igen. Veckorna går så fort men ändå sakta. Blir snart galen av att vänta på att få komma ner till Linköping. Pernilla med band ska spela i helgen och hade gett mycket för att få gå dit och lyssna. Helgerna här är oändliga. Inget händer. Har så mkt mer ont i ryggen. Känns inget vidare.

Trevlig helg.
Bild cvk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar