lördag 7 juli 2018

En dag på sus

Det är så fantastiskt roligt att så många läser bloggen. Tänker själv att man tröttnar på negativa inlägg men tyvärr är det ju så min vardag ser ut just nu. Jag längtar tills den dagen jag kan skriva ett låååångt inlägg om hästar och sammetslena mular och gärna om en liten tur i sadeln. Som jag längtar efter att slå på on knappen igen och börja leva!

Jätteroligt att ni kommenterar och frågar saker. Det är bara att fråga på. Har varit med att om så mkt nu så kanske jag har någon erfarenhet att dela med mig av. Fick frågan om hur mina dagar ser ut. Vaknar runt 06 av att nattpersonalen gör sina morgonkontroller. Puls, blodtryck, blodsockervärde, temp och saturation ( syresättning i blodet och ska helst ligga på över 95. Av någon anledning sjunker min saturation på nätterna så gar ofta syrgas genom näsan. Efter nattens kontroller försöker jag stå ut till dagpersonalen kommer runt 08 med morgonmedicinen. Sen ligger jag ca 2 timmar för att den ska få verka men just nu hjälper ingenting. Förmiddagarna är hemska och får ta mkt extra morfin som knappt har effekt pga bupremorfinet. Jag måste försöka bli av med dom för så fort jag får ondare eller vid ex operation och behöver mer smärtstillande blockerar bupremorfinet allt annat.

Runt 10-10:30 får jag hjälp med hygien, bädda rent, oljedusch två dagar i veckan och sen på med div krämer och omläggningar av såren jag har. Vi brukar vara klara runt lunch. Efter lunch blir det mkt serier och just nu sitter jag fast i bron 😁Det händer inte så mkt och just nu ligger jag som satellit patient på 53an där jag varit över 1,5 år. Ska väl egentligen ligga på hud/reumatologen men där finns inga platser. Nu är jag så van min enkel kupe så stannar gärna där jag är. Efter såhär lång tid så känner man personalen väl och är trygga med dom flesta. Personalen här är dock inte insatt i remicade beh och därför startas det ej upp förrän måndag.

På eftermiddagen får jag besök ibland av Laila, Fredrik och tjejen,  Magnus har sina standard torsdagar ☺ brukar få besök av Maria ganska ofta och vänner och släkt dyker upp mellan varven. Icket förglömma eftermiddagens kaffe! Ritade mkt i England men ej hållt i en penna sen jag kom tillbaka...kanske kommer. Har varit så otroligt trött och haft så ont sen jag kom hem. 16:30 är det middag och efter det kontroller och fri lek, hopp och lek 😎 kvällsfika, bron, prata i telefonen,  se bron, tvinga mig att se åtminstone en nyhetssändning, se bron, kvällshjälp och lite bron innan zzzzz. Sover någon timme och sen väcks jag av värken från hell.

Dagarna går men allt går så långsamt. Nu väntar jag ivrigt på måndagens behandling. I morgon ska jag få injektioner i axlar och armbågar. Fhv kommer arbetsterapeuten och ställer in rullstolen så kan jag ta mig ut med hjälp.

Forts följer. Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar