söndag 15 juli 2018

Flytt och besök

Nu har jag flyttat och ligger på infektion där reuma har två platser. Jag skulle behöva ligga på alla avd samtidigt. Nu är jag inte längre i första hand kirurg patient utan reuma patient men har exakt samma behandling gällande hudomvårdnad osv och hade ju legat väldigt länge på kirurgen så kände ju alla och alla visste vad som skulle behandlas och hur men man ska ju ligga där man hör hemma men jag hör ju hemma överallt...🙄

Helgen har varit låååång men haft mkt besök så det har varit trevligt! Magnus och Sofia kom på sin obligatoriska torsdag på mc. Har egen ingång och ligger på bottenplan med fönstrena mot stora huvudingången så ser mer människor och lite liv och rörelse. Min granne tittade också in och det var roligt! Har ju inte varit hem på så länge så ej träffat henne på år och dar. Pernilla med dom fina barnen var hit i onsdags tror jag det var och som vanligt flög tiden iväg och vi hade många ämnen oavklarade ☺ som vanligt ger hon mig så mkt positiv energi och hennes besök är så uppskattade ❤ Maria kom hit i torsdags och mostrarna anso och Eva samt mormor var hit i fredags. Bror Fredrik med flickvän Cissi kommer hit i stort sett varje dag. Vi var på en apotekssväng samt en liten utesväng så tänkte be dom gå ut och valla mig nån dag då det är sol. Laila kom in och sa hej då för hon går på semester nu 4 veckor. Tråkigt för mig men hon är självklart värd semester. Hennes kollega kommer tillbaka så hoppas att hon kikar in.

Varit och ska på massa röntgen. Fick svar från DT rygg och där var det oförändrat. Inga nya kompressioner ☺ hade heller inga frakturer i axeln utan artros. En kille från ortopedtekniska försöker hitta skenor till fötterna men få in dom i skor var ju inte helt lätt. Har fått en skena till v fot som vill dippa så ska ha den någon timme per dag och träna. Sjukgymnast och arb teraput har varit hit och ska ställa in rullstolen samt pratat kring rehabilitering som påbörjas i morgon.

Tyvärr har jag inte känt några förändringar till det bättre e remicade beh men hoppas på att jag ska känna effekt efter nästa dos. Har så ont hela förmiddagarna och inget hjälper. Bara hoppas, hoppas att jag flyger runt här i rummet efter nästa omgång.

Har nog snart sett alla serier och filmer som finns. Vilket i lands problem...hitta en serie. Just nu ser jag springfloden som jag hittade på svt. Rätt bra. Sen väntar jag ivrigt på handmaids tale som släpper ett avsnitt varje torsdag. Men det jag väntar på mest är nya säsongen av Frankie and Grace!! Min absoluta favorit serie alla dagar i veckan! Jag vill bli adopterad av den familjen! ☺

Ska börja få sprutor varje dag i 18 månader som ska stärka skelettet. Det blir en hel del sprutor per dag. Tur jag ej är spruträdd. Får insulin flera ggr, blodförtunnande varje kväll och nu dessa sprutor. Sen kan vi nog inte räkna alla sprutor i lederna och alla nålinfarter till dropp osv.

Nu gör mina händer så ont av allt skrivande så nu avslutar vi detta inlägg.

Lev och må som Arvid alltid sa!

1 kommentar:

  1. Hej Linda! Jag snubblade in på din blogg och har läst litegrann. Ska försöka läsa ikapp. Finner inga ord, vilken oerhört svår situation du är i och har varit under så lång tid! Önskar jag kunde göra någon skillnad för dig... Vilken kämpe du är!! En dag ska detta vända, och du ska få fortsätta ditt liv som du har fått pausa såhär, så är det bara!! Jag är en RA-syster, vet lite hur det kan vara tyvärr. Har aggressiv RA där inga mediciner hittills riktigt biter, och dom som dom vill prova kan de inte ge mig för jag har också mycket problem med tarmen med inflammerade och infekterade tarmfickor. Nu kan jag gå lite, men inte tugga mat el gapa, svårt prata. Kan inte klä mig själv eller sånt, och värmen (eller vad det nu är) har återigen satt igång ett skov så jag har tappat kontrollen igen över kroppen... Nya inflammationer som bara poppar upp och inget finns att göra. Tål inte kortison i tablett eller dropp, och kroppen blir ursinnig av kortisoninjektioner i leder, då blir lederna ilsket röda som av tusen getingstick i flera veckor, så det kan jag inte heller få. Just nu ligger jag, jag också. Har skickat iväg min man och lilla dotter till andra sidan av Sverige för att de ska få en paus från mitt elände...känns så ledsamt... Jag kommer hålla alla mina tummar och tår för dig Linda, att detta snart ska vända!! Kram på dig så länge från en medsyster!

    SvaraRadera