lördag 25 augusti 2018

Ensamhet och rädsla

De lyckliga människorna som har hälsan i behåll kan aldrig förstå hur det är att ständigt vara sjuk. Det vore konstigt i fall dom förstod det för man kan aldrig förstå en annan människas situation om man inte själv varit där. Man kan känna empati, man kan känna sig maktlös och ledsen för en annan människas situation men aldrig förstå fullt ut.

När man blir svårt sjuk under lång tid är det inte bara sjukdomen man får kämpa med. Man blir väldigt ensam och utsatt i sin situation. Jag känner ingen som har eller haft nåt liknande jag har och har därför ingen att prata med och ventilera all sorg som byggs upp eftersom. Alla dagar ser ungefär lika ut, man vaknar varje morgon av smärtor och kan inte ens äta frukost innan alla 711 piller börjat verka. Varje dag är en dag att överleva, inte leva. Jag har ständigt dåligt samvete för den vän jag inte kan vara för hur roligt är det att ha en vän man aldrig kan göra något med? Som bara är på sjukhus. Jag missar så mkt och saknar dom som bara försvann och är så ledsen över hur lite ett besök hit prioriteras av människor man verkligen trodde skulle finnas vid ens sida.

Man lever i en ständig rädsla och ovisshet. Jag vet inget om min framtid och hur mkt jag kommer att klara av och hur beroende jag kommer bli av andra. Jag vet inte om medicineringen kommer att hjälpa och när ev bukoperation ska bli av. Varje dag är jag livrädd för att få en infektion som gör att jag inte längre kan få remicade och vad händer då? Jo jag blir ett vårdpaket. Tänk dig att bära rädslan för det. Sen har vi ekonomin och att ständigt vara rädd för att ej klara betala alla räkningar. Har bara 70% av min inkomst...allt detta tillsammans skapar en enorm inre stress och det tar hårt på psyket. Att ha ständigt ont är väldigt jobbigt och att ständigt vara beroende av andra. Jag har snart legat här i två år. Jag kan inte ens ta in det.

Idag har jag varit på röntgen igen då jag har så problem med urinvägarna och dom har satt om katetern två gånger men det känns inte bra. Tror det är en uvi och hoppas att det inte ska vara någon ny fistel eller något i tarmarna. Då drar dom in min med medicin.

Nu kom sköterskan in precis och hade sett röntgensvaret. Inga konstigheter och allt såg bra ut 😁 tack! Antagligen en uvi och har haft kateter så länge så inte så konstigt. Nu måste jag vila lite.

Ha det gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar