torsdag 8 september 2022

VĂ€ntan...🙄

 VĂ€ldigt lĂ€ngesen jag skrev. Har kĂ€nt mig vĂ€ldigt nere och har inte haft nĂ„gon energi. Men tĂ€nkte uppdatera lite kort.

VĂ€ntar nu pĂ„ att fĂ„ operera höften och fĂ„ en höftprotes, en helt ny höftled. Ortopeden ringde förra veckan och sĂ„ att dom beslutat att lĂ„ta mig fĂ„ göra operationen trots buksĂ„ret. Det var ju vĂ€ldigt bra och det Ă€r bara att hoppas pĂ„ att det inte blir nĂ„gon infektion. I vanliga fall fĂ„r man absolut inte operera in en ny höftled om man har nĂ„got sĂ„r pga infektionsrisken. Nu stĂ„r jag i kö för operation och har ingen aning om nĂ€r det blir. Ska trĂ€ffa en sköterska i slutet pĂ„ mĂ„naden och dĂ„ ev Ă€ven narkoslĂ€kare och ta prover. SĂ„ jag hoppas att det inte dröjer sĂ„ lĂ€nge! 

Var till kirurgen igĂ„r. TyvĂ€rr bara bistra besked. Det Ă€r tydligen stor kris i Göteborg och dom skickar sina patienter till Stockholm för att det inte finns personal pĂ„ Östra sjukhuset. Kirurgen Andreas trodde inte att jag fĂ„r nĂ„gon operation detta Ă„r. Han sa Ă€ven att det kanske inte gĂ„r att operera alls pga mitt nedsatta immunförsvar och infektionsrisk. Talade om att jag nu Ă€ven fĂ„tt leukemi och det sĂ€tter ju ocksĂ„ ner immunförsvaret och Ă€ter ju Ă€ven bromsmedicin/nĂ„t slags cellgift som ocksĂ„ pĂ„verkar negativt. Han menade pĂ„ att jag kanske mĂ„ste leva med sĂ„ret och ha det som jag har nu đŸ˜„đŸ™„ men jag vĂ€grar ha det sĂ„hĂ€r! Haft sĂ„ret i snart 3 Ă„r! A skulle skriva till Göteborg och frĂ„ga hur det blir med operationen. Ev kanske jag kan göra den i Stockholm. Tydligen jobbar nu han som opererade mig förra gĂ„ngen och som Ă€r vĂ€ldigt duktig och snygg 🙂...SĂ„ jag hoppas verkligen att jag kan Ă„ka dit. A skulle Ă€ven skriva till ortopeden och sĂ€ga att det inte gĂ„r att vĂ€nta pĂ„ op av höftleden eftersom bukoperationen kan dröja vĂ€ldigt lĂ€nge upp till 1 Ă„r och lĂ€ngre. Om det gĂ„r alls att operera m3d alla risker.

SĂ„ allt gĂ„r liksom bara runt. Det har verkligen pĂ„verkat mig negativt psykiskt. Min depression har blivit vĂ€rre. Jag har svĂ„rt att hitta nĂ„got positivt dĂ„ jag gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng fĂ„r nya motgĂ„ngar och dĂ„ jag bara fĂ„r vĂ€nta pĂ„ operationer och knappt tar mig ut. Har fĂ„tt ge upp gĂ„endet och sitter nu i rullstol pĂ„ heltid. TrĂ€ffade en arb terapeut i veckan och ska fĂ„ en ny rullstol. En mindre och smidigare som bara vĂ€ger 8 kilo. Det kommer bli mkt lĂ€ttare att ta sig fram i lgh. VĂ€ntar Ă€ven pĂ„ den dĂ€r elrullstolen som aldrig kommer. Blir sĂ„ jĂ€kla trött pĂ„ all vĂ€ntan! Behöver verkligen den sĂ„ jag kan ta mig ut och slippa sitta isolerad. Att kunna Ă„ka och handla sjĂ€lv osv. Kommer att bli sĂ„ bra! 

Annars tror jag inte att det hĂ€nt nĂ„got speciellt. Det börjar bli allt kĂ€llare ute. Sitter med altandörren öppen sĂ„ att chefen (Egon) kan ta sig in och ut. Dom hĂ„ller ju pĂ„ att byta ut alla altaner, ny Balkongdörrar, fönster, mĂ„la balkongerna osv. Vet inte om det hinner bli i Ă„r. Det blir problem med Egon. Han kommer ju inte kunna vara ute pĂ„ lĂ€nge. 

Har fĂ„tt min nya sĂ€ng samt byrĂ„ och sĂ€ngbord. Ska ta nĂ„gra bilder och lĂ€gga upp sen. Sover vĂ€ldigt bra men har fĂ„tt byta sida och det Ă€r sĂ„ avigt.  Egon Ă€r ocksĂ„ konfunderad och vet inte riktigt hur han nu ska ligga nĂ€r vi ska mysa. Han har börjat sova uppe vid huvudkudden och det har han inte gjort förut. Mysigt. 

Val pĂ„ söndag. Vet def hur jag ska rösta. Men förstĂ„r inte varför det Ă€r sĂ„ intressant att veta hur andra ska rösta. Jag har valt att inte prata om det eftersom en del inte kan acceptera att man tycker olika och röstar olika. Man har röstrĂ€tt och fĂ„r rösta precis hur man vill och tycker att man ska respektera varandras val. Alla mĂ€rker hur samhĂ€llet tyvĂ€rr helt hĂ„ller pĂ„ att spĂ„ra ur! Elen, dödsskjutningar, gĂ€ngbildning, kriminalitet, droger, bostĂ€der, sjukvĂ„rden, lĂ„nga köer till tandlĂ€kare, lĂ€kare, skolan osv osv.vill man ha det sĂ„? Nej det vill man absolut inte! SĂ„ det krĂ€vs stora förĂ€ndringar och enligt mig en ny regering! 

Idag kommer Cissi och Pernilla och vi ska kĂ€ka lite grillmat och surra. Har Ă€ven stĂ€d idag och det behövs verkligen. Har Ă„kt runt i rullisen och försökt dammtorkar det jag nĂ„r. 

Det blir mycket serier och böcker. Önskar Ă„terigen att jag var en person som gĂ€rna sitter och kollar serier och vill ta det lungt. Jag blir sĂ„ oerhört rastlös! FörstĂ„r inte hur man kan sitta och se avsnitt pĂ„ avsnitt och knappt kan gĂ„ och lĂ€gga sig. Nackdelen med att jag nu fĂ„r remicade Ă€r att jag nu annars Ă€r rĂ€tt pigg. HĂ„ller pĂ„ att krypa ur skinnet! Vill uuuuuuut.

Det blev ett rÀtt lÄngt inlÀgg ser jag. Hoppas att ni fÄr en bra dag!

Lev och mĂ„! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar