onsdag 4 april 2012

Hej gott folk!


Inte bloggat på ett tag för har helt enkelt inte haft energi och lust. Har fått många tråkiga besked under veckorna som gått främst gällande en nära anhörig så nu följer en tid av väntan på besked från div undersökningar. Vill inte gå in närmare på det då personen inte vill det och inget är konstaterat ännu. Jag bara hoppas och ber att allt ska gå bra! Jag kan offra båda mina ben (och armar) bara personen är frisk!

Har idag i alla fall fått ett underbart besked gällande mina egna operationer :)! Först och främst har jag äntligen fått ett datum (23/4) i Piteå och fick idag veta av kirurgen/ortopeden att dom ska försöka göra allt under samma operation! Meningen var ju att dom först skulle ta ut skrotet och låta benet läka (månader på kryckor) och sen då det läkt gå in ett andra varv och göra själva ingreppet som ska göra benet rakt igen genom att vinkla om det (bryta av det igen och justera i knät) Detta ska dom göra om dom ser att huden klarar av det så nu är det bara hoppas att den gör det! Har kontaktat hudmottagningen för att få veta vad man kan göra för att stärka huden så mkt som möjligt innan operationen. Går allt att göra under samma operation så sparar jag månader/år av rehabilitering och kryckhoppande och kan mkt fortare sitta i en sadel igen! :) Lääängtar!
Jag blev så glad då jag pratat med ortopeden idag i telefonen så det finns inte. Äntligen ett positivt besked! Blir inlagd ca en vecka efter operationen och min käre Zambo får bo hos lillebror och Sofia. Tack!

Smärtmässigt så har det varit en väldigt jobbig tid. Har väldigt ont i knät då jag helt nött ner brosket där. Brukar inte ha mkt vilovärk men nu har jag haft det och dessutom kan jag inte gå utan kryckor utomhus. Men just nu struntar jag i värk och kryckor bara det blir en operation och det går bra för min anhöriga! Man ser verkligen saker och ting i ett annat perspektiv då man får så pass tråkiga besked och man inser vad som är viktigt i livet. Vad är operationer och brytna ben i jämförelse med rädslan att förlora någon man älskar?

Var till stallet igår och fick stilla lite hästabstinens. Skämde bort den vita fina lite som Maria red. Som Maria sa: tänk om vi människor hade varit lika galna i nyttigheter som morötter och äpplen?

I morgon blir det lite släktträff då mormor blir 80år. Vi firade henne i lördags med middag på restaurang samt present kort på ansiktsbehandling då hon ville känna sig lite fin innan utlandsresan på fredag. Mormor och delar av släkten åker till Tunisien.

Nå nut. Lite middag.
/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar