tisdag 25 december 2012

juluppdatering.

På Fredag kväll blev det äkta pyamasparty med Pernilla som inte ville sova själv då jorden skulle gå under. Datorn och T:vn slocknade samtidigt och det smällde bakom fönstret. Mycket tjejsnack och prat om livet och allt surr om spöken och naturkatastrofer resulterade i att jag snällt fick tillbringa nästkommande natt på hjärtavdelningen. Nä...det hade ingenting med saken att göra och är inte särskilt lättskrämd. ( kanske lite då det kommer till spöken då) Hade alldeles för hög puls då dom kollade trycket i samband med järninfusionen så blev skickad till Sunderbyn och där tar dom alltid det säkra före det osäkra så fick ligga för obs en natt. Det plingade i apparater hela natten så hade man inte dåligt hjärta så fick man det där. Omöjligt att sova på sjukhus. Inget visade på hjärtfel och dom hittade ingen förklaring till den höga pulsen. 
Bilen frös fast på parkeringen så blev sjuktaxi hem efter x antal timmar då jag fick vänta på utskrivning.

På Söndag skjutsade Maria och Matte ut mig till bilen med startkablar men detta hjälpte föga. Vi fick putta bilen en bit till närmaste stolpe och fick sen åka och hämta batteriladdare för ytterligare en tur till S-byn. Maria skjutsade hem mig och bror Fredrik hämtade upp mig och Pernilla för att hämta bilen några timmar senare. Tillbaka med laddaren till familjen Berggren/Jonsson och sen åkte vi ut till Ica-Maxi för den årliga julhandeln. Korgarna bestod till 85% av icke ätbara saker och allt jag fick hem i matväg var skinka och pastej. Resten var hårfärg, julklappar och väldigt nödvändiga saker. Alltid då jag och P är på Maxi så är vi där i timmar. Det finns så mycket att spana in och vända och vrida på. Hittade inte allt vi önskade där så vi fortsatte till Lindex. Pernilla hittade dom ultimata plaggen och jag hittade en gullig pyamas till brors sonen och lite annat koliox.

Från ryggläge med hjärtövervakare till bilputtning och shopping i 190. Hungriga och törstiga fick det bli drive in. Vi hade inte tid att vänta så vi parkerade i princip mitt i drive in kön. Fick arga blickar så vi körde en liten bit för att parkera in en mindre trevlig gubbe som ilsket knackade på rutan. Skrattanfall gjorde att jag nästan kvävdes av hamburgaren och fick kramp i luftrören. Pernilla hade just gått en kurs i hamlisch manöver och hade just tänkt börja öva på mig då jag fick luft igen. Maria ringde och sa att vi tagit deras skarvsladd till batteriladdaren och dom hade min m v sladd så det var bara att åka och hämta den.

Åkte till mig och lastade in det jag handlat och körde sen till P. Fick ett av våra spontana infall så åkte och hämtade hunden Hans inne i stan och åkte och släppte honom på en fotbollsplan där han roade sig med några av mina Pet-flaskor jag hade i bilen. Då vi höll på att frysa fast gav vi upp och hämtade P:s dotter E på coop parkeringen. E ville också gärna busa med hunden Hans så vi gjorde om hela proceduren och både hund och flicka blev glad. Efter många om och men åkte vi hem med hunden och jag skjutsade hem P och E.

Julafton tillbringades hos mormor med tjocka släkten. Bror Magnus och Sofia förlovade sig. Roligt! Brorsbarnen var med och tomten kom och har aldrig träffat på snabbare tomte. Julklappsutdelningen skedde i rekordfart. Det är så roligt att tillbringa julafton i barns sällskap! Det är deras högtid. Tomten kan dock te sig lite skrämmande för de små. Gullungen K var så fin i sina tomtekläder och var så glad åt sin nya hund (på batterier) Vi åt god mat och öppnade klappar. Mamma hade redan innan köpt mig en ny dammsugare men hade ändå köpt en plattång, fotvårdsprodukter, knivslip och choklad. Fick ett jättefint smycke av mormor i vitt guld. Av moster Eva fick jag en klokbok som verkar jättebra och av moster Anso fina öronhängen. Jag och mamma åkte hem runt 22 och det var mycket nära att bilen inte tänkte starta.

I kväll har vi varit och spelat spel samt ätit hos Maria med familj. Väldigt trevligt om än delade meningar om vem som vann sista rundan. Har insett att jag nog har en del tävlingsinstinkter ändå. Till Maria kan jag meddela att personen som kör flygplan heter Pilot och inte flygplansförare, flygplanschaufför, flygplansledare osv ;) Av sällskapsspel kan man lätt få högt blodtryck. 

Ha det gott!


1 kommentar:

  1. Nja, jag tror nog att ordet pilot är tämligen omodernt vid det här laget. Härmed heter det flygplanschaufför =) Ja Linda, du har liiiiite tävlingsinstinkter, det kan vi nog alla konstatera =) Det var kul med en spelkväll, det får vi ta och göra om =)Kram /Maria

    SvaraRadera