fredag 26 februari 2016

Det verkar banne mig bli av!

Ja jäklar...allt tyder faktiskt på att operationen blir av! 3 års väntande och lidande verkar faktiskt ta slut på måndag 😊 det känns helt overkligt, en hel del skrämmande blandat med glädje och nervositet. Idag har vi haft inskrivningssamtal och jag har fått träffa narkosläkaren samt kirurgen L-G som ska operera och som är bäst i hela norra sverige på komplicerade knäplastiker. L-G har sett dagens provresultat samt inspekterat hudkostymen och han är helt för operation :) Då jag satt med narkosläkaren kom han dit och enligt narkosläkaren gör han det ca 1ggr per år och då operationen är mer komplicerad. Det för att höra om anesti läkaren har frågor till honom.

Har nu förstått att det är en väldigt stor och komplicerad operation. Har inte fått in det i skallen men nu är det dags att göra det. Måste erkänna att jag är mer orolig nu när jag vet mer. Det är inte ofta dom byter båda knälederna samtidigt och L-G talade om att operationen kommer att ta hela dagen och att dom är två team som jobbar. Han förberedde mig på att man brukar ha väldigt ont och att det i mitt fall kommer att kosta en del blod, svett och tårar nu när båda knäna ska opereras och att jag antagligen kommer kräva längre vårdtid men blir förflyttad till Sunderbyn senare.

Det dom funderar på är smärtlindringen och hur dom ska få en att fungera. Subutexen blockerar ju andra opioider så vet inte hur dom ska göra. Skulle bara ta halva dosen på operationsdagen och dom pratar kring att lägga ryggmärgsbedövning dom första dagarna men problemet med smärtan kommer när dom tar bort den och då måste något sättas in och dom pratade om metadon. Känner mig lite orolig för smärtan samt att jag ska få världens abstinens. Låter som en väldigt dålig kombination.

På söndag ska jag flytta till avdelningen för att duscha med special tvål och förberedas för op. Kommer nog inte sova så bra...Det sista jag sa åt L-G var att han ska äta en ordentlig frukost! Kommer ligga på uppvaket hela natten då dom vill ha koll på allt. Det kommer bli en lååång helg. Tusen tack för alla hållna tummar! Tror dom hjälpte :)

Hjäääääälp :) trevlig helg!

3 kommentarer:

  1. Nu håller vi tummarna hårt att op blir av. Har följt dig o din "resa", tycker så oändligt synd om dig..Är själv reumatiker, har fått ett nytt knä bl a. Förbered dig på att det gör ont som f-n. Första dagarna/veckorna är jobbiga, sen blir det sakta, sakta bättre. Men det tar tid och mycket träning o tårar. Önskar dig ett Stort och varmt Lycka Till!!
    //Eva

    SvaraRadera
  2. Älskar dig gumman, håller nu tummarna att detta fungerar och att dom är rädd om dig. Smärta, ja...det har du haft i flera år, nu blir det ännu en ny smärta och jag hoppas smärtan och allt den kostar ändå ska formas till ett lyckat resultat och nya ben att springa på, rida med och leva med, framförallt.
    Stora varma kärleksfulla kramar. Moster Eva

    SvaraRadera
  3. Tänker på dig massor idag... STORT LYCKA TILL ÄLSKADE VÄN <3 / p

    SvaraRadera