lördag 9 april 2016

SORGENS OCH FÖDELSEDAGENS DAG

Denna födelsedag kommer jag aldrig att glömma. Jag var så glad över att slippa fira den på sjukhuset men glädjen över det kom helt av sig då min bror ringde och berättade att vår farmor gått bort i natt. Dom hade försökt att nå pappa utan framgång och han hade inte orkat åka upp för att se henne en sista gång. Då min bror ringde mig så var den chansen förbi för den avlidne flyttas efter ett tag.

Det blev verkligen inte någon rolig födelsedag. Fick dock besök av Pernilla som ordnade go mat i form av kebabkött, potatisspecial, rotfrukter, sås och tomater. När jag äter eller gör sallad på körsbärstomater så halverar jag dom högst. Pernilla hade nog delat dom 10 gånger och dom låg som perfekta bitar på tallriken. Vi började dock tvärtom så vi fikade först och sen kom vi på att vi var hungriga. Det är så trevligt att äta med någon och helst om den någon lagar maten och gärna heter Pernilla.
Senare kom moster Anso med rosor :) Tvingade henne till att ta hem lite fika och mat som jag inte kan äta och Pernilla fick också en kasse. Farmor kom ofta med matleveranser då jag var en fattig student. Hon kallade dem kosovosändningar.

Dagen har dock gått i moll och tankarna har funnits hos farmor. Hon har åkt in och ut på sjukhuset men dom flesta gångerna för att hon ramlat. Har aldrig riktigt förstått vad huvud problemet suttit mer än att hon samlar mycket vätska och har svagt hjärta. I förrgår hade hon haft hög sänka och hög feber så åkte in med ambulans den morgonen. Inget som jag visste då jag och min far inte har en sån bra relation. Det kom faktiskt som en chock då jag inte alls haft uppfattningen att det var så dåligt. Har även haft några extremt jobbiga veckor efter operationen och har inte orkat ta in mycket annat. Jag och Magnus var upp till henne med ljudböcker för några veckor sedan och då verkade hon ganska pigg. Det kan gå fort så ta hand om varandra för man vet aldrig hur länge du får ha personen i ditt liv.  I flera månader har hon inte haft någon livsglädje och sagt flera gånger att hon känner sig färdig och inte haft något emot att fä somna in och slippa äldreboende osv. Jag tror att hon har det bättre nu och det blir nog ordning och reda dit hon kommer!

Vila i frid du kärleksfulla, omtänksamma, tjuriga, riviga farmor!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar