onsdag 9 mars 2022

vända tankar och frustration

Jag blev som sagt väldigt besviken igår då jag fick beskedet att operationen blev inställd. Men då tänkte jag att jag skulle försöka vända irritationen och besvikelsen till lite jäklar anamma och ta tag i nödvändiga saker. Så idag då jag vaknat satte jag igång. Var sådär lagom irriterad på världen.

Har inte velat inse att jag faktiskt är i behov av lite hjälpmedel. Men nu har jag kontaktat arbteraputen och tänker ansöka om en promenad scooter. Har kollat upp lite modeller som verkar bra. Vill ha en liten och smidig som går fint på olika underlag. Har lämnat ett meddelande åt arb.t så hon ringer nog tillbaka senare. 
Behöver även lite andra hjälpmedel som underlättar vardagen. Håller på att förstöra tänderna då jag biter upp burkar mm. 
Tänker även höra om det verkligen inte finns någon smidigare modell på rullator. Mitt mål är ju att träna upp balansen så att jag slipper rullator helt. Men tills dess. 
Även någon form av promenadkäpp är på listan.

Har även ringt till city rehab och bokat upp 2 träningstider till veckan. Nu har jag ju tid att komma i lite bättre form till operationen. Ju bättre dagsformen är ju lättare blir rehabiliteringen efteråt. 

Kontaktat ortopedtekniska för att prova ut 2 par skor. 1 par inomhusskor och ett par att ha ute. Dom ska vara formade efter mina fötter och ha skön sviktande sula. Inte för att jag går så långa sträckor men då jag går ska det kännas bra! 

Har ringt runt till andra tråkiga ställen. Borde ringa tandläkaren...

Varit på apoteket och nu är det dags för lite garderobs pyssel. Varför är det så svårt att ha ordning där? Har alltid varit en stökmaja då det gäller kläder. Jag undrar även hur det kommer sig att det alltid försvinner en socka fast man sätter in 2? 🙄

Försöker verkligen vända negativa tankar till positiva. Förvandla frustration till driv. Kan säga att det inte är så lätt. Ex så hatar jag verkligen rullatorn. Men försöker tänka att den gör att jag ex kan gå korta sträckor och åka in på stan. Att jag när som helst sätta mig på den och vila. 

Men som sagt. Övning ger färdighet. 
Ha en fin dag!

Ungefär såhär

1 kommentar:

  1. Helt rätt inställning Linda och tro mig, vi är många som delar din entusiasm trots dina motgångar! Kramiz ❤️!!

    SvaraRadera