fredag 20 september 2013

Blandad uppdatering

Just landat i min egna soffa och har permis till i morgon. Ska bli så skönt att få sova i sin egen säng! Även om mina huskompisar är trevliga och lättsamma så är det ganska skönt att få vara helt ensam i sin egna lya ibland. Passar på att blogga lite då det tar mer än länge att ta sig ut på nätet i byn. Man blir bara frustrerad och irriterad då sidorna man ska in på bara står och tuggar. Fördelen är väl att jag inte beställer så mycket onödiga saker då man hinner ge upp och stänga ner sidan för att man inte har tålamodet att vänta på att sidan ska laddas upp.

Veckan har varit sisådär. Båda mina huskompisar har lunginflammation/bronkit så jag bara väntar på att det ska bli min tur. Har känt mig lite hängig några dagar och haft tungt att andas men det är inget som riktigt brutit ut än. Jag är faktiskt lätt förvånad över att jag inte fått lunginflammation då vi vistas i samma hus/bil/möten samt att jag har så dåligt immunförsvar sen tidigare. Bara hoppas att jag slipper. Jag väntar och väntar på att få en operationstid då det blir allt mer ohållbart att belasta på benet/knät. Har även fått så himla ont i ryggen av all snebelastning. Har faktiskt haft funderingar kring om jag ska be att få låna en rullstol att ha om man ex ska på affären osv. Som det är nu så får jag ofta stanna kvar på Öberga då dom andra åker någonstans helt enkelt för att jag inte kan gå. Har haft ett ganska stort motstånd till att sitta i rullstol men det är väl bara att gilla läget att det kanske behövs nu en tid.

Tycker att våra gruppsittningar med tema varje onsdag ger väldigt mycket. Vi får uppgifter att reflektera över och det är väldigt nyttigt. Denna vecka skulle vi tänka över vilka situationer som triggar igång och gör/har gjort att vi missbrukat någon drog. För mig har det varit min ohälsa och benet samt sorgen över mamma som varit mina största "triggers". Då det blir för mycket att hantera och för mycket jobbiga känslor och tankar har jag tagit tabletter. Sen skulle vi se till fördelar samt nackdelar med att droga och fundera ut vad man kan göra i stället då suget kommer. För mig är hästar/ridning samt träning det som är bäst för mig att göra i stället och det blir ett stort problem eftersom jag inte kan göra det i den utsträckning jag vill. Jag hade velat vara ute och promenera, rida ett dressyrpass eller gå på bandet i lutning och riktigt ta ut mig. Det är så jag rensar huvudet från negativa tankar och sug. Nu får jag nöja mig med att cykla lite och träna lätt styrketräning men ja...bättre än ingenting. För övrigt tycker jag att målning är enormt avkopplande och säger som min vän Pernilla- man behöver både dropp och kateter för man glömmer både tid och rum :)

Svängde förbi mammas grav på hitresan och där var riktigt fint. Blir bara så ledsen då jag besöker den för det blir så definitivt då man läser hennes namn på stenen. I morgon ska jag, anso och mormor åka dit och plantera fina höstblommor. Vi ska först till blomsterlandet och höra där om det finns såna där kantstenar så man kan göra en rabatt. Stenen är så pass fin så känns inte rätt att sätta dit vilka stenar som helst. Det ska vara fint till världens finaste mamma!

I kväll blir det nog till att socialisera lite och bara vara i min egna soffa och se idol.

Trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar