fredag 16 juli 2021

framsteg.

För ca 2 månader sen låg jag på akuten med 3 frakturer kring bäckenområdet och kunde inte sköta mig själv. Kom inte till toaletten hemma och hade så vansinnigt ont. Allt det jag hunnit träna upp blev nu nollställt igen och det kändes inget vidare direkt. Då jag kom hem gick jag i ultrarapid med rullatorn med Egon åkandes 🙂 låg mest i sängen och klev inte upp förrän jag var absolut tvungen.

Nu har det gått lite mer än 2 månader. Har sakta blivit starkare i ryggen. Började med att gå utan rullator här hemma efter några veckor men balansen är inte speciellt bra. Eftersom orkade jag gå ex till taxin och komma i och ur samt sätta mig på framsidan och sola nosen. I veckan orkade jag gå lite på stan med vilopauser och jag glömde nog att jag hade ont och var svag i ryggen då jag kom in i en affär! 😊 hävdar fortfarande att shopping är bra träning!

Idag tog jag rullatorn och gick en lite längre sväng samt gick in och handlade. Det blåste lite och fick gå i en liten uppförsbacke. Jösses så jag flåsade! Men det känns bra att veta att jag tar mig till affären igen. Nu ska jag ta tag i sjukgymnastiken. 
                     ute på tur

Fick en chock idag när jag öppnade posten! Jag har hittills inte betalat någon hemtjänstavgift men enligt beslutet jag nu fick skulle jag nu betala 1753 kr i månaden. Nu under nettoinkomst stod det 20364 kr i månaden...kan säga att jag inte får ut det i pension! Ringde såklart upp handläggaren som var på semester. Fick prata med en annan kille som inte kunde hjälpa mig och han hänvisade mig till en kvinna som var på lunch. Blir galen när man inte får tag i någon som kan reda ut det hela och förklara hur dom tänkt! Efter 13 fick jag äntligen tag i en kvinna som öppnade ärendet och upptäckte att dom på något sätt rört ihop min nettoinkomst och att det blivit nåt tjorv. Jag skulle inte betala summan på beslutet utan vara avgiftsbefriad även i fortsättningen. Man ska alltid kolla upp beslut och avgifter som bara dras och inte snällt betala fakturor som man inte vet vad det är. Man kanske tänker att det stämmer för att dom b.l.a tar uppgifter från skatteverket men det stämmer inte alltid ändå. Det var väldigt skönt att slippa betala 1753 kr i månaden! Hade det stämt hade jag sagt upp hemtjänsten. Hur jag sen hade klarat mig förtäljer inte historien. 🙂

Egon har idag varit dunder kelig! Jag har fått ligga under en tjock ullfilt för att han ville ligga på min mage och kela. Han vill av någon anledning inte ligga direkt på mig. Vad gör man inte för di små? Köpte naturgodis på affären och man kan kela och ligga på påsen tydligen. 
Nää. Nu hörde både jag och Egon maaaat! Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar