onsdag 14 juli 2021

Solen är till för alla!

 Hallänningarna har åkt hem och tyst blev det. Vi umgås så intensivt då dom kommer så det blir liksom lite tomt när dom åker. Vi släktingar som bor här i Luleå brukar som inte samlas och grilla ex och umgås. Lite tråkigt faktiskt. Vi kanske måste ändra på det. Jag undrar hur det blir den dagen mormor inte finns kvar. Tror inte hallänningarna kommer hit så ofta då. Men jag hoppas att dom kommer upp nångång och vi kan ju också åka dit! Det var så super trevligt då jag var ner förra året med moster Eva. Då hämtade hon hem lilla Juno som inte är så liten mer.

Värmen håller i sig och solen skiner. Jag vet, man ska inte klaga på värmen. Men om man sitter fast i en lägenhet, inom 4 väggar och inte ens kan ta en promenad så är värmen en aning jobbig mellan varven. Jag sitter på min altan och lyssnar på ljudbok eller som nu, på sommarpratarna och solen når altanen till ca 12,45. Därefter kan jag välja att sitta i skuggan eller gå ut på framsidan och sitta i min duschstol jag dragit ut. Jag har inte möjligheter att välja mellan ex vilken strand jag ska ligga på, vilken vik jag ska åka till, vilken uteservering jag vill sitta på, vilken sträcka jag ska cykla eller gå mm mm. Listan kan göras lång. Jag hade hoppats på att någon hade velat umgås och kanske ta en promenad och äta en glass men tyvärr har alla sitt. Jag måste ju tyvärr ta rullstolen och någon måste skjuta den. Det är så oerhört frustrerande att vara så beroende av hjälp! Jag vill vara självständig och inte till belastning. Jag känner mig som en oformlig klump som någon förbarmar sig över och tar ut. ( förhoppningsvis) jag förstår att alla har sitt och saker att göra på semestern men 30 min promenad kan man få in om man vill. Det handlar om vilja och prioriteringar. Jag har så oerhört svårt för att be om hjälp och ex fråga om att ta en promenad. Det är verkligen hemskt att känna sig som en belastning. Jag kan bli så stressad då det är fint väder. För då ska man ut och njuta, dricka drinkar i motljus eller båda från klipporna. Om man inte kan det då? Men själva solen är till för alla!

För övrigt har håg en bättre period. Känner mig piggare igen. I morgon ska jag få remicade i Sunderbyn. Något som verkligen fick mig att halvt bryta ihop idag var när sköterskan från hemsjukvården säger att jag måste börja åka till vårdcentralen 3 ggr i veckan och lägga om såret där! Tydligen är det nya bestämmelser och alla som kan ska åka till vårdcentralen. Problemet är att jag inte kan! Jo jag kanske kan måndag men är sängliggande onsdag. Mitt mående pendlar ju! Förstår faktiskt inte hur dom tänker. Ska någon chef? Bestämma att jag kan åka dit som inte ens träffat mig eller är insatt i min situation. Får dom ens göra såhär? Alltså mitt sår kommer ju inte kunna skötas som det ska om jag inte tar mig till vårdcentralen 🙄 jag har faktiskt funderat på att gå ut i tidningen om detta. Jag har snart haft detta sår i 2 års tid och det är oerhört jobbigt att det inte vill läka. Om jag tvingas att åka till vårdcentralen är hela min dag borta. All kraft kommer att gå åt åt det. 400 kr i sjuktaxi varje gång och besöket kommer att ta mig ca 2 timmar med väntetiden på taxi. Är det någon som är insatt i detta med hemsjukvård eller inte får gärna skriva till mig. Har någon även kunskap om svårläkt sår så hojta till!

Idag har Egon bråkat! Med en annan katt. Dom satt på varsin sida om gallret och skrek så hela Hertsön måste ha hört. Jag skulle försöka skrämma bort katten så gick emellan dom men det slutade med att jag fick 4 nya sår på armen. Detta orsakade Egon som nog ville skydda mig och tala om att katten var farlig. Han rev mig men med min sköra hud kommer jag nog få ärr. Men det kan jag leva med. Idag har jag satt selen på Egon så han gick omkring med den en stund. Han tyckte inte om den alls och försökte få av den. Då jag kopplade på kopplet och försökte få honom att röra sig så gick det inte alls. Så tog av selen igen. Glad katt! 

Nu ska jag göra en sallad till maten jag fått. Måste säga att det är väldigt bra mat och mycket att välja på. Samt efterrätt. 🙂

Njut av sommaren och semestern och om ni har tid att ta ex en promenad så följer jag gärna!

Lev och må!

Ska försöka lägga upp några bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar