torsdag 1 juli 2021

Sommaren är här!

 Sommaren är här och solen lyser och vi måste ut och ta vara på den! Människorna får lite lätt panik för här måste matsäck och badkläder packas för barnen måste ju absolut få bada och leka på stranden! Båten ska i vattnet, stugan städas, husvagnen tvättas och bubblet på kylning.

Sommaren är en härlig årstid men för mig innebär den också stress. Jag är ju liksom fast i lägenheten och orkar inte gå många meter utomhus efter frakturerna. Jag önskar så att jag också kunde göra alla somriga aktiviteter. Bada, sola, grilla, umgås och bara njuta av livet. Tyvärr finns det heller inte många som kan ta ut mig på en sväng för alla pysslar på med sitt. Man ser alla fina, glada kort på Facebook och man inser hur begränsad man är. Ärligt från hjärtat blir jag avundsjuk. Får man bli det? Jag önskar såklart att mina vänner ska få en underbar sommar men det känns tråkigt att inte vara med. 

Jag brukar sitta på altanen till solen försvinner runt 12.30. Där har jag det ändå behagligt med Egon som sällskap. Han tycker att det är lite för varmt men är ute mkt mot em/kväll. Jag lyssnar på en ljudbok och dricker juice och pysslar lite med blommorna som lever ännu 🙂.Visst är det skönt och ska inte klaga för jag trivs på min altan men sommaren ska inte avnjutas bland betong och trånga gårdar utan ute i skärgården, på ängen, på stranden mm. 

Jag tycker att 3 dagars sol räcker. Sen får det gärna tokregna och åska någon dag. Dessa dagar får man se serier, lyssna på böcker och hasa runt. Ingen stress och en inre röst som säger "ut med dig! Solen skiner! Tycker att det ska vara lite jämvikt. Jag förstår alla som har båt, husvagn, stuga mm att deras önskan är fint väder! Är bara avundsjuk på att jag inte har det så.

För ca en vecka sedan gick jag, Anna och Maria på en lång promenad i solen. Den promenaden gav så mycket energi. Jag önskar jag hade haft en elrullstol så jag kom mig ut. Tyvärr är dom rätt stora och man får inte ha dom i trappen och den ryms ej i lgh. 

Annars är det ungefär som vanligt. Ryggen är bättre men är väldigt svag och vinglig. Tycker att det tar lång tid men det är väl bara att acceptera läget. Operationen av nacken är ett stort oros måln och tyvärr har dessa tankar mkt energi. Det är en stor operation och som jag tidigare berättat så kom jag inte överens med läkaren. Känner mig inte trygg med honom 🙄 sen har vi operationen av tummen och handleden i två omgångar och sen vänster hand. Höger knä är uppsvullet och har väldigt ont. Tror det är nåt med protesen. Har så mkt framför mig.

Nu kommer snart min moster Anso som ska skjutsa mig på en promenad och hämta ut paket 🙂 som jag väntat! 

Glad sommar! Wher ever you are! 🙂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar