fredag 28 februari 2014

huvudbry

Jag skrevs ut från Öberga i november då jag fick detta i tarmen och dom tyckte nog att det var lite väl mycket omvårdnad av sår och dyl och att jag nog var för dålig för att vara hos dom. Jag hade nog inte kunnat ta mig till behandlingen på samma sätt som dom andra då jag hade så mkt fysiska åkommor som hindrar mig. Någonstans kände jag likadant men det var ändå väldigt skrämmande att bara flytta hem igen och mitt såkallade skyddsnät på utsidan har inte fungerat alls. Alf har varit hem till mig ett par gånger men oftast har jag varit och fått akutspruta leder dom torsdagar vi skulle träffas då det är då dom har injektionsmottagning. Efter sista avbokade mötet har ingen hört av sig. Min kontakt på soc samt Alf skulle hjälpa mig att få tag i en läkartid samt en samtalskontakt. Har jag hört nåt av det? Detta pratade vi om före jul. Man blir verkligen utelämnad och det verkar som om man ska klara sig själv... känner mig även besviken på personalen på Öberga. Ingen har hört av sig för att höra hur allt går och även om det inte är deras ansvar längre så skulle då i alla fall jag ringa om jag varit kontaktperson för någon för att få höra hur det går. Det hör väl liksom till att man bryr sig? Tyckte jag fick en bra kontakt med en av mina kontaktpersoner och känns lite ledsamt att hon inte hört av sig.

Man det är som på andra ställen. Förvaring tills du skrivs ut. Jag var över ett halvår på Öberga och var långt ifrån klar med reflektionerna och arbetet kring droger. Här hemma när jag mår som jag gör upptar droger väldigt mycket av mina tankar och ska jag vara ärlig så vet jag inte hur länge jag orkar stå emot. Man vill liksom försvinna och slippa tänka bara för en dag....som andra använder alkohol.
Känner mig inte stark just nu. Har hamnat i en riktig svacka av att bara ha ont och åka på smäll på smäll och då få ta tabletter som hjälper mot det känns riktigt lockande just nu....:(

2 kommentarer:

  1. Mycket underligt att det inte varit bättre uppföljning sen du kom hem! Men att börja om är ingen lösning! Kämpa på nu. Du har ju tagit dig ur det på ett så bra sätt! Sök hjälpen på egen hand om det blir för svårt. Kram M

    SvaraRadera
  2. Hej gumman! Sitter här hemma och nattugglar. Men läser det du skriver med oro. Inte bra att det inte fungerar. Behöver du min hjälp? Ska jag ringa och skälla på några? Ringt dig idag, men antar att du vilat.
    Trist att Öberga har så kass uppföljning av sina "kunder"
    Jag finns här, ring om du vill. Älskar dig, kramar Moster E

    SvaraRadera