fredag 7 februari 2014

social träning

Jag får verkligen öva på min sociala färdighet just nu. Det springer alla möjliga sorters människor här var och varannan dag. Hemtjänsten kommer tre gånger varje vecka och det är sällan det är samma person. Sen kommer sköterskan varje dag och lägger om såret och på vardagarna har jag oftast samma sköterska men på helger och kvällar är det alltid olika. Sen kommer varugubbarna varje fredag och det i form av lite blandade personer men dom är alltid 2-3 stycken och dom går alltid in med skorna och kommer in genom ytterdörren innan man ens ropat kom iiiin. På detta alla taxichaufförer både från färdtjänst och sjukresor och dessa tjänster nyttjar jag rätt ofta. Jag tycker allra bäst om chaufförerna som inte pratar för är det något som jag inte riktigt uppskattar är krystat kallprat eller ännu värre lyssna på långa utläggningar om saker som är totalt ointressanta ex vilket kött dom använder i köttsoppa eller vilka tokiga körningar dom har fått eller vilka tokiga människor dom har kört. Sen har vi biståndshandläggare, handläggare från f-kassan, olika läkare och annan vårdpersonal.

På dagens taxiresa höll jag på att bli totalt sönderpratad. Jag lovar att han surrade nonstop från mig via örnäset för att hämta upp en till kund och sen via stan till Gammelstaden. Han pratade så mycket att han höll på att köra ifrån den andra damen utan att ge henne rullatorn så hon fick banka på fönstret och vifta för att påkalla hans uppmärksamhet. Då vi var framme i G-stad var jag redan sen till middagen hos Maria och Matte men höll inte på att bli utsläppt från bilen för chauffören var i full gång att delge mig sitt recept på köttsoppa...Han var iofs väldigt trevlig men liiiiiiite väl pratglad kan jag tycka.

Middagen var supergod och vinet likaså. Vi surrade på och lyssnade på musik och jag kände mig som ett föl på grönbete då jag fick och kunde lämna lägenheten ett par timmar och vara social. Taxi chauffören såg lätt chockad ut då jag sa att jag inte gått på stan på nästan ett år. Men så är fallet. Sist jag gick på stan var med kära mor i Mars. Vet ni hur mycket jag ska springa på stan, rida, träna, gå ut och ta ett glas vin, socialisera och yra runt sen? Tror att jag kommer att bli jobbig för min omgivning :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar