måndag 11 augusti 2014

benfest

Om man ska vara realistisk och ändå en aning optimistisk så kanske mina tre planerade operationer är gjorda om ungefär ett år. Ett år känns som en eeeeevighet men tiden går faktiskt ganska fort. Om jag har lite flyt kanske den första (ny knäled) bli av sept/okt. Sen behövs nog minst tre-fyra månader till att träna upp ben och kondition till den stora bukoperationen ( om inte ännu längre) och då är vi inne i feb/mars. Om den operationen fortlöper utan komplikationer kanske jag kan byta den andra knäleden nästa sommar men som alltid vid semestertider och rötmånader får jag nog vänta tills nästa höst med den. Ett år...det kan jag stå ut med men snälla iiiiiinte längre än så.

 Som tur är kommer min livskvalite öka redan efter den första operationen och jag kommer redan då förhoppningsvis kunna ta kortare promenader och kanske rida lite. I alla fall åka lite häst :) Jag har ju hela tiden pratat om mitt trasiga ben (som jag bröt) och den operationen men med röntgenplåtar i handen så är mitt högra knä minst lika trasigt som mitt vänstra. Kommer antagligen känna mer smärta därifrån sen när det vänstra är åtgärdat och enligt ortopeden tar det ca ett år innan man kan utvärdera och bedöma det slutgiltiga resultatet. Nackdelen av att behöva byta knäleder i så relativt "ung" ålder är att det inte håller livet ut. Men se det tänker jag då inte tänka på nu!

Förstå jag kommer nog bli helt kollrig i huvudet allt eftersom min kropp lagas :) Har så mkt jag måste göra som jag inte har kunnat göra på så länge. Tänk! bara ta på sig sköna skor och sätta på bra musik och PROMENERA. Bara en sån sak! Bara få sitta på en hästrygg eller varför inte ta en tango? Gå på stan, gå ut och lufta dom lurviga, shoppa, leva, busa med bästpojkarna, träna mm mm. Listan kan göras lååång. Något jag def tänker göra då dessa operationer är gjorda är att ha en benfest. Ska servera kall champagne, cider, öl, tilltugg och fixa en stooor tårta i form av ett ben. På den festen tänker jag inte vara nykter men tänkte i alla fall se till att inte bryta det andra benet. Alla är välkomna!

Planer ska man ha!












1 kommentar:

  1. Ha ha ha! :D Låter bra att du inte har några planer på att bryta det andra benet! Hoppas verkligen att tidsplanen håller. Kämpa på och försök ta tag i träning och kost en del redan nu när du orkar - du har igen det sen!
    Kraaaaaaaaaaaaaam A

    SvaraRadera