fredag 22 augusti 2014

Förvirrad

Idag fick jag äntligen komma hem från sjukhuset och är inte ett dugg klokare. Under dessa 9 dagar har jag träffat ungefär lika många läkare och dom har alla haft olika teorier på vad jag har/haft?
Jag sökte i alla fall akut förra veckan då jag under natten haft ont i magen samt feber och kände att pulsen var oroväckande hög. Blev inlagd på Ava och hade en snabbsänka på 698! Det gjordes en DT över buken och första budet av röntgenläkaren var att tarmarna snott ihop sig och var väldigt inflammerade samt att jag ev hade en varböld på tarmen. Helt plötsligt skulle jag opereras och gjordes i ordning för det och nedrullad till op. Men då kirurgerna började prata med varandra och titta på magen så ångrade dom sig helt plötsligt då buken redan innan är rätt sargad sen stomioperationen i nov. Har fortfarande ett hål i magen och mkt ärrvävnad så dom visste inte riktigt hur dom skulle gå in och snitta och det var tydligen det sista man ville göra och det förstår jag. Hade dom varit tvungen att operera hade det antagligen gjort att knäoperationen skjutits upp x antal månader till.

Blev i stället upprullad till intensiven då dom ville ha extra koll på allt och dom tog prover varannan timme som skulle uppvisa om tarmarna fick nog med syre. Antibiotika sattes in intravenöst och man hoppades helt enkelt på att slippa gå in och snitta. Verkar ha klarat mig denna gång för är inte opererad vad jag vet...snabbsänkan har nu sjunkit till 80 men har fortfarande inte fått någon riktig förklaring på vad allt rörde sig om förutom rejäl inflammation i tarmen och ev tarmvred men det ska tydligen ordnat upp sig själv... ja ni hör...förstår typ ingenting. Ska göra en koloskopi inom någon vecka och det är ju inte en dag för sent...Har då haft och har så sjukt ont så vet inte riktigt hur det ska gå här hemma.

Av alla dessa läkare har alla utom en bestämt hävdat att jag absolut inte kan göra någon knäledsoperation den 10/9 då jag fått tid i Umeå. Ingen vill gå in i ett knä om man har infektion men dom vet för fasen inte ens om jag hade någon infektion. Jag äter då antibiotika men den kuren hinner jag ju avsluta. Nu har jag själv beslutat att åka ner till Umeå och så får dom väl skicka hem mig om dom tycker att jag inte är i skick till operation. Självklart åker jag inte ner om jag på något sätt känner mig sjuk (are än vanligt) men mår jag ok får dom ta beslutet där och där tar dom ju även prover osv. Förstår självklart att man inte opererar en led vid infektion men känner att jag inte orkar ta det beslutet så får försöka lita på läkarna där nere även om jag vid detta laget har förbannat svårt att lita på sjukvården!

Hade då en glad liten pälsboll här hemma som nog saknat matte lite :) han förföljer mig överallt och är super go. Maria har varit gullig och handlat åt mig och bara nyttiga saker för jag ska i alla fall göra allt för att stärka kroppen för att öka förutsättningarna till op. Det känns skönt att vara hemma men samtidigt lite otryggt då jag fortfarande har så ont och inte vet vad jag drabbats av.

/L

1 kommentar:

  1. Håller verkligen tummarna stenhårt för att du ska kunna göra knäoperationen!!!! Ta hand om dig och din kropp nu!

    SvaraRadera