onsdag 14 januari 2015

Hotell liv

Trivs riktigt bra med hotell livet och har inget att klaga över. Alldeles för god mat och service på högsta nivå. Men måste erkänna att jag saknar mitt hem och min lilla Zambo. Har legat så mycket på sjukhus och sen var jag ju i Arjeplog och nu här så har varit hemma så lite sista tiden. Hemma är alltid hemma och katt dreggel och katthår har sin charm. Det känns i alla fall bra att han trivs så bra hos bror och Sia så bättre fosterhem finns nog inte :)

Idag har jag träffat min reumatolog. Hon tycker jag ska ge Stelara en chans. Provade stelara lite halvt som halvt men tyckte inte det hjälpte alls. Kan dock inte påstå att jag gav det en ärlig chans. Tog två sprutor och sen slutade jag. Stelara tar man själv i form av spruta och man väntar en månad tills man tar sin andra och därefter bara var tredje månad. Lite skeptisk till mediciner man tar så sällan...känns liksom för lite på nåt sätt. Det lustiga var att läkaren verkar glömt eller inte har nån koll på varför jag inte tar remicade. Att jag fick sluta med den p.g.a bukbesvären och såret. Hon visste då inte att jag har ett öppet sår i magen och då får man inte ta ex starka biologiska läkemedel...så när hon fick reda på det så blev hon av en helt annan uppfattning så det blir nog varken stelara eller nåt annat starkare läkemedel förrän såret är läkt. Hon skulle dock kontakta kirurgen och rådfråga. Jag skulle i alla fall få nåt annat läkemedel i droppform som bara verkar genom att stärka immunförsvaret. Kommer ej på vad det hette. Man kunde dock ge det även om man hade sår eller infektioner. Tyvärr ingen verkan på leder eller hud :( Man kan ju bara undra över varför jag inte fått det tidigare?

Fick två påsar blod igår. Hade bara 83 i HB. Snabbsänkan börjar närma sig 200 igen så man kan säga att min sjukdom är rätt aktiv nu. Fick lägga om såret idag igen för det släpper hela tiden. Det ser då inte infekterat ut och det är ju bra. Pratat med diabetes ssk och ska nu mäta blodsockret 6 gånger per dag i 7 dagar och sen ska hon räkna ut hur mkt insulin jag ska ta. Det bara snurrar i huvudet av allt just nu. Det vore skönt om man bara hade en sak att koncentrera sig på men det är ett himla rännande på olika mottagningar och ändå blir dessvärre inget nåt bättre. Det enda som kan ta mig ur detta skov är medicin och operation som inte blir av förrän såret är läkt och ihop sytt då jag gått ner 10-15 kilo som är jättelätt i rullstol och cortison. Jag reumatologen kom då fram till att det i stort sätt är omöjligt på en cortisondos på 40mg så nu ska jag bara äta 10 mg f.r.o.m i morgon. Fick två intramuskulära sprutor idag i höfterna. Dom har inte hjälpt mig hittils men det kan då knappast bli värre. Kan säga att jag gruvar mig för så låg cortisondos då jag mår nog kasst på 40mg men får ta det om jag någonsin ska kunna sys ihop med hållbart resultat. Det är nog tur att man inte vet allt. Hade jag vetat för 14 månader sedan att jag fortfarande skulle sitta med samma sår i samma situation vet jag inte vad jag hade gjort. Att efter två förberedande operationer av benet och två års väntan bara ha veckor kvar till operationen helt plötsligt få akut bukhinneinflammation och alla komplikationer som är och har varit och än är det inte ens nära :(

Råkade i alla fall läsa hotellets välkommen pärm och där stod det att man kunde få taktil massage så det ska jag få i morgon :) Här finns även gym och spa. Himla synd bara att jag inte kan bada. Hade min bror Magnus bott här hade han nog legat där hela dagarna och nätterna och beställt in alla måltider dit. Han äter nämligen sin frukost i badet innan jobbet...? så kan man också göra. Nä nu ska jag rulla ut och ta mig lite kvällsfika.

God kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar