fredag 23 januari 2015

cortison

Nu är jag hemma i egen kupe och det känns bra på ett sätt men mindre bra på ett annat sätt. Det är skönt att sova i egen säng och ha sina egna saker omkring sig men samtidigt blir det jobbigt med allt det vardagliga som jag måste klara av och det känns lite stressande. Eftersom jag nu bara har 10mg cortison (har haft 40) så känner jag klart av det. Läkaren på hud sa att cortison är hudens värsta fiende och man kan bli såå dålig då man haft det en tid och sen tar ut det. Anna och Maria hade läst om cortisonets biverkningar och jag hade dom flesta. Här nedan är några.

*Högt blodtryck
*Diabetes
*Svårläkta sår
 *Lätt att få blåmärken
*Lätt för att bryta ben (benskörhet)
*Viktuppgång
*Vätskeansamlingar
*Binjuresvikt
*Lätt att få infektioner

Cortison är en bra medicin och t.o.m livsavgörande för vissa men biverkningarna är inte roliga.

Idag har jag haft kära far här som hjälpt mig att plocka och dammsuga lite. Skickade bror Magnus och hämtade paketet från Halens igår och däri fanns det minsann nya lakan och påslakan. Jag kommer således sova som en liten gris och tryna runt i natt. Fast kom just på att mitt lilla djur kommit hem i kväll. Det kan innebära in och utsläpp sisådär 450 ggr i natt. Tänker inte ha fönstret öppet i kväll.
Idag kom även mina matvaror inklusive hårfärg och mascara :) så det har jag pysslat med i kväll. Liiite knepigt var det men vill man vara fin...eller lättare sagt om man vill slippa människor som frågar om det är bra på andra sidan.
Beställde lite kex och ost som lite helg snacks.

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar