onsdag 7 januari 2015

på rad

Det är tråkigt då människor bara försvinner ur ens liv och bara slutar höra av sig och man har ingen aning om varför. Jag har läst och hört att vissa människor inte klarar av att ha en relation med en person som är svårt sjuk. Jag vet inte vad detta beror på. Är man rädd för att säga fel saker och möta den sjuka personen eller är det så att vi helt enkelt inte är så roliga att umgås med eftersom utbudet av vad vi kan göra är begränsat?

 När man varit sjuk så länge som jag varit och är nu märker man verkligen vilka som är ens riktiga vänner. Jag försöker verkligen att inte klaga och älta sjukdomar då jag träffar vänner. Om man hela tiden ältar och gnäller kan jag absolut förstå att människor omkring en inte orkar med och väljer att bryta kontakten för att inte själv bli helt uttömd på energi. Jag är så oerhört less på mig själv, mina diverse sjukdomar och allt runt omkring så vill bara kasta upp då det kommer på tal men självklart så har jag även ett behov av att få prata av mig ibland till mina vänner. Det gäller att ha någon slags balans där men jag önskar att jag snart blir frisk och pigg och kan vara den som hjälper någon annan. Har heller inget emot att svara om någon undrar. Har i dagarna förstått att det finns människor som undrar vad fn jag lider av :) det undrar jag också ibland. Skriver nedan om de diagnoser jag vet att jag har.

Psoriasisartrit som är en kronisk ledsjukdom som går i skov. Ofta kommer hud problemen först. Jag har en aggressiv variant och inga läkemedel har fungerat med undantag remicade. 

Högt blodtryck, väldigt hög puls och för några veckor fick jag diagnosen diabetes

Depressioner från och till.

Spondylartrit ( inflammationer i ryggen tror jag...hm)

binjuresvikt ( min kropp har slutat tillverka cortison så måse tillföra det varje morgon. Om jag ex får magsjuka får man åka upp och få det i droppform.

Inflammationer i tarmen och tarmfickor (divertiklar) då dessa spricker kan det bli väldigt allvarligt. Dom flesta människor har tarmfickor men det är ovanligt att dessa blir inflammerade. För mig blev det akut operation och jag hade visst var i hela buken. Där var det nära att jag lämnade in. Tänk på att undvika att bli förstoppade! Detta bidrog till att jag fått stomi och har haft ett öppet buksår sen nov i fjol. För några veckor sedan sprack såret upp igen. Legat inlagd många gånger sen i våras för krångel med sår och tarm.

Artros
Mina leder är efter 22års ilsken sjukdom helt eller delvis förstörda. Väntar på att få nya knäleder men för att få det måste sår och hud vara helt läkt...

Dåliga blodvärden

Stor nackskada som kommer att behövas opereras tids nog. 

Magkatarr

Ja det var det jag kom på nu. Finns säkert fler. Undrar om man kanske kan söka till rekordboken?































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar