tisdag 17 januari 2017

Barn

Om man skulle fråga någon vad livet egentligen går ut på så tror jag dom flesta skulle svara fortplantning, att skaffa barn, föra mänskligheten vidare. Om man inte kan få barn då? Eller om man väljer bort barn av en eller flera anledningar räknas man inte då? Räknas mitt liv som meningslöst och räknas jag som mindre värd för att jag inte har barn? Det naturliga är väl att kvinnor ska föda barn för annars dör ju mänskligheten ut.

Jag fullkomligt älskar barn. Hade jag varit frisk hade jag nog haft ett fotbollslag eller förresten ett dressyrlag. Min hälsa har dock vacklat så mkt de senaste åren så det har helt enkelt inte varit möjligt. Nu börjar jag vara för gammal och tillbringar mest tiden på sjukhus så har med sorg i hjärtat insett att jag inte får bli mamma. Detta har varit tungt att smälta och acceptera.
Alla kan inte få barn medans vissa blir med barn lätt och fort. Det är ingen självklarhet att du blir berikad med barn hur mkt du än vill. Man får försöka hitta den där meningen med livet på annat sätt och väljer du helt enkelt bort barn så är det inget fel med det. Vissa människor ska verkligen inte ha barn och borde ha valt bort det. Det finns så många barn som far illa därute.

Jag är glad att jag har barn omkring mig i alla fall. Får satsa på en hundvalp i framtiden. Du som har barn. Du är rik så förvalta din gåva.

1 kommentar:

  1. Haha, dressyrlag! Så roligt skrivet. Barn är definitivt en gåva, ett lån att förvalta på bästa möjliga sätt, och inte alls en självklarhet - ur flera perspektiv (varken att alla vill ha eller kan få). Kram kram A

    SvaraRadera