måndag 8 oktober 2018

uppdatering

Jag verkligen drar mig för att skriva ett inlägg för allt är så rörigt så vet inte var jag ska börja. Har hunnit byta rum tre gånger sen jag bytte avdelning och varit isolerad några dagar för att det gick mässling här och jag visste inte om jag var vaccinerad och har inga föräldrar jag kunde fråga heller 😣 jag var dock nästan helt säker att jag fått vaccin och då provsvaren kom så visade dom att jag fått det. Var en himla tur för isolering är så otroligt tråkigt och påfrestande.

I förrgår fick jag tillslut metojectsprutan som varit indragen då dom återigen fått för sig att jag haft någon infektion...skulle jag få betalt för varje gång dom nämde ordet infektion skulle jag och Joakim von anka kunna sitta och kasta guldmynt på varandra. Dom fick tillslut ge sig och ingen infektion har hittats som hindrar metojectsprutan och nu är det tänkt att jag även ska få remicade här inom en snar framtid om nu allt går min väg.

Idag fick jag en tid kl 10 för att kolla nerverna i fötterna. Det gjordes med att ge ström samt sticka nålar och resultatet visades på nått diagram. Har inte fått svar från någon läkare men han som gjorde testet sa att jag hade stor nervpåverkan men att min läkare skulle förklara bättre.

På onsdag har vi rond med kirurgläkaren, reumatologen samt nån chef till dom. Detta för att kommunikationen dem emellan inte fungerar. Jag hamnar hela tiden mellan stolarna och ingen vill ta ansvar och jag skickas runt som en person som inte har några rättigheter eller som inte kan ta hand om mig själv. Det känns som att jag är omyndigförklarad och inte får vara med i min egen vårdplanering. Nu känns det som att dom bara vill ha ut mig härifrån. Börjar må allt sämre för är så stressad över hela min situation...har inte ens en lgh som jag kan bo i. För att jag ska kunna bo hemma i dagsläget är en ny lgh och hjälp 24 timmar om dygnet och det går INTE skulle inte ens kunna öppna ytterdörren om någon vill hälsa på. Skulle bli helt isolerad. Sen ekonomin. Har inte råd med högre hyra och betala högsta avgiften på ex personlig assistent. Jag har så många frågor och får inga svar. Vad krävs för att jag kan opereras? Vart ska jag bo? Vem ska hjälpa mig? Mm mm. Kanske något klarnar e onsdagens möte.

Igår var Pernilla hit och det var tjatter på högsta nivå 😁 kan inte förstå hur vi alltid lyckas ha så mycket att surra om och saker att lösa :) det var så mysigt med besök. Nu väntar jag på Maria och båda tjejerna från sjukhuskyrkan har varit hit och jag och Laila var en sväng på apoteket och jag kan inte förstå hur jag alltid behöver saker därifrån. Råkade beställa lite saker från lyko också 😁

Kan inte fatta att jag legat här i två år i nov. Har någon av er legat länge på sjukhus och hur klarade ni det psykiskt? Allt känns så overkligt. Det går inte att förklara. Det är som att hjärnan börjar stänga av och att den vägrar ta emot fler saker och motgångar. Det är snart risk för att jag börjar se rosa elefanter. Blir så frustrerad för inget händer...kan ju fasen inte flytta in här fast det har jag ju i stort sett gjort. Jag har så otrolig djuranstinens. Saknar min zambo som börjar bli lite gammal och glömsk. Vi skulle passa bra ihop. Nu kommer Maria.  ha en bra kväll.

Linda

1 kommentar:

  1. Gjorde en folder när jag studerade, läs och se dina rättigheter,,,,och vart du kan vända dig.

    Vid allvarligare händelser.


    · Till IVO, inspektionen för vård och omsorg kan du vända dig om du anser att du skadats i vården. Innan du kan anmäla dit så måste du ha kontaktat vårdgivaren eller patientnämnden. IVO undersöker sedan vad som hänt, vad som blivit fel och varför. Målet är att det inte ska hända igen.

    · Har du blivit illa behandlad på grund av ditt kön, din ålder, könsidentitet, religion, funktionsnedsättning, etnisk tillhörighet eller sexuell läggning ska du ta kontakt med Diskrimineringsombudsmannen.

    · Upplever du att du utsatts för något brottsligt så kan du göra en polisanmälan.



    Länkar:
    https://www.ivo.se/
    http://www.do.se/om-do/kontakta-oss/
    http://norrbotten.se/




    INFÖR DITT MÖTE
    MED VÅRDEN.



    Om du förbereder dig och känner till dina rättigheter inför ditt möte med vården blir det enklare att känna sig delaktig. Det underlättar också för en bra dialog mellan dig och vårdpersonalen.



    Vad kan du göra innan ditt besök?

    · Det första du kan göra själv är att välja vårdmottagning. Oavsett var du är folkbokförd kan du välja i hela landet. Det gäller både inom primärvården och inom öppen specialiserad vård. Ibland behövs en remiss till specialistvård.

    · Förbered dig på vad är det du vill berätta och vilka frågor vill du ha svar på? Det kan var en bra ide att skriva ner det viktigaste på papper och ta med sig.

    · Är det något speciellt du oroar dig för och vad har du för förväntningar på mötet?

    Under besöket.

    · Det är viktigt att du förstår vad som sägs, det är vårdpersonalens uppgift att du gör det. Du kan be att få informationen nedskriven, du har också rätt att ha ett till möte om du inte förstod. Givetvis har du rätt till tolk om du inte förstår språket.

    · Om du ställs inför olika undersöknings- och behandlingsalternativ har du rätt till information om dessa och kan även välja den du tycker känns bäst.


    · Du har alltså rätt att bestämma ganska mycket över din vård där det går. För att du ska kunna göra det måste du få ta del av all relevant information.
    Efter besöket.

    · Ska du ha fått information om hur och när du ska få svar om undersökningar och prover. Du kan också be att få en fast vårdkontakt som hjälper dig att samordna din vård och förmedla vårdkontakter.

    · Du har som sagt själv rätt att välja mellan behandlingar och undersökningar om det finns olika alternativ. Du har även rätt att säga nej till det du blir erbjuden. Förutom vid vissa undantag som vid tvångsvård eller om det rör smittskyddslagen.

    · Om du har en livshotande, eller annan allvarlig sjukdom eller skada har du rätt till att få en ny medicinsk bedömning, en så kallad second opinion. Du kan då välja en annan läkare, och du kan välja från hela landet.

    Är du inte nöjd?

    · Det är viktigt att du framför det i så fall. Inte bara för din skull utan det hjälper även till att förbättra vården.

    · Ofta kan det röra sig om ett rent missförstånd och i första hand ska du vända dig till den som har undersökt eller behandlat dig. Känns inte det bra så vänder du dig till chefen för den verksamheten. Dom ska utreda vad som hänt och agera för att det inte ska hända igen.

    · Alla landsting har även en patientnämnd där du kan få hjälp. De tar emot synpunkter och klagomål.

    SvaraRadera