tisdag 25 oktober 2016

Svårt fall och doktorn grät.

Här får man nya diagnoser varje dag. Det som var ryggskott var inte ryggskott utan njurbäcken inflammation som igår hade blivit till blodförgiftning. Troligtvis är det både n.b.i och blodf. Problemet är bara att dom inte vet hur bakterierna kommit in i blodet men eftersom jag går med ett litet sår i buken som aldrig läker så är ju det en trolig källa. Om man kommer in på akuten med hög snabb sänka ( infektions prov) gör dom alltid en blod odling som tappas i tre flaskor. Om det bara visar på bakterier i en kan det vara så att dom följt med nålen och sticket om det som i mitt fall var hudbakterier som påvisats. Här var det dock samma bakterier i alla tre flaskor så det var ingen tvekan om saken.

Tyvärr blev jag nu kvar här troligen veckan ut. Det skulle vara förödande om bakterierna hittade knäproteserna så intravenös antibiotika och dagliga prover samt tillsyn är nödvändigt. Vet bara inte hur jag ska stå ut! Jag är så less sjukhus så det finns inte ord. Jag kräks när jag ser en patient skjorta eller byxa och kommer att bli ruinerad på apoteket. Jäkla tur det inte finns klädbutiker här!

Denna inf ställer verkligen till det. Kan inte börja med den nya medicinen som var tänkt i veckan så mina leder är så ilskna och huden blir allt sämre. Kan inte åka till Linköping med allvarlig infektion eller ledskov. Ska det här vara mitt liv? In och ut på sjukhus och hela tiden få höra hur "svår och ovanlig" man är och bara få hummande som svar på frågorna man har. Jag vill veta varför i h-vete jag hela tiden får konstiga infektioner och jätte höga infektions prover och blodförgiftning för tredje gången.

Den som ställer rätt diagnos och fixar rätt behandling vinner ett par patient byxor och en patient skjorta. Skynda skynda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar