fredag 18 februari 2022

tråkiga och glada besked

Glad fredag!
Igår ringde dom från ortopeden I Umeå. Sköterskan frågade lite hur jag mår. Det var tydligen inte aktuellt ännu att avsluta antibiotika kuren. Jag känner verkligen stort motstånd att stoppa i mig dessa tabletterna som är ganska starka. Jag tror inte att det är någon infektion I nacken. Frågade hur proverna låg och snabblänkar låg bara på 48! 🙂 väldigt lågt för att vara mig. Övriga prover var väl sådär...
Dom väntar tydligen på att jag ska göra en DT av nacken för att se hur det ser ut. 

Igår var jag till sjukgymnasten för första gången efter ett lååångt uppehåll. Vi pratade mest men cyklade 10 minuter på en " sittcykel" och tränade sen balansen med några övningar. Gick över förväntan 🙂. Nu är planen att träna på gymmet där 2 ggr I veckan och sen har jag fått hemmaövningar. Jag är väl inte så bra på det där med träning hemma.
Hon tyckte det var helt rätt att ändå starta upp träningen trots att jag snart måste göra ett uppehåll igen då jag ska till Göteborg. Jag är då väldigt motiverad! Målet är att gå utan stöd och bygga upp lite muskler. 

Fick ett tråkigt besked igår. Ska betala 1560 kr till hemtjänsten 🙄 har varit avgiftsbefriad hittills pga låg inkomst. Det jag inte förstår är att jag ska betala trots att jag har exakt samma inkomst som förut. Jag har inte dom pengarna och vet inte vad jag ska göra. Man betalar 850 kr om man ligger på nivå 1 som är att man har hjälp mellan 1 och 5 timmar i månaden. Jag hamnar på nivå 2 då jag har hjälp 6,24 timmar i månaden. Vet inte hur jag ska kunna " banta" ner tiden till under 5 timmar. Jag har nog lite tid som det är. Dom hinner knappt göra det dom ska. Har funderat på att säga bort det helt men klarar ej att hänga upp och vika sängkläder osv och gå med soporna samt städet. Suck! Man väljer verkligen inte att bli sjuk och behöva ta hjälp och sen ska man liksom straffas ytterligare genom att få leva på luft och ha ont i magen pga ekonomin. 

Fick i af just ett bra besked! Dom ringde från Umeå och jag får sluta med antibiotikan! 🙂 nu kan jag ta en hutt! Inte för att jag dricker det men kanske ett glas vin. Man fick inte blanda antibiotikan med alkohol. 

Trevlig helg! 🙂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar