onsdag 9 februari 2022

Varit mkt piggare nu några dagar. Såå skönt! Alltid då jag är det så vill jag ju hinna göra så mkt som möjligt. Orkar inte riktigt åka iväg och storshoppa riktigt men på fredag ska jag och Camilla åka ut på storheden och kolla. Är ute efter en ny vardagsrumsmatta, hallmatta, ett nytt täcke och några prydnadskuddar till soffan som passar till den nya mattan. Jag vill ha en grå/ljust beige/vit lurvig matta. Den jag har nu är turkos och är gode less den! Till min nya matta ska jag ha vita breda spetsgardiner och som sagt några matchande kuddar. Min soffa är grå/vit. Till hallen vill jag ha en längre matta då min hall är långsmal. Har ingen speciell färg i åtanke utan får titta runt lite. Det är så roligt att förändra hemma och jag som är så mkt hemma vill känna att jag trivs!

Igår gjorde jag köttsoppa med klimp och bjöd moster Anso. Den blev helt ok. Alldeles för lite klimp dock. Började fundera på att göra mer men det kändes som lite jobbigt. Är så fruktansvärt dålig på att göra klimp. Dom ser ut mer ut som skrövliga mössor med ångest än fina små klimpar. Funderar på att gå en kurs på ABF som lär ut hur man gör klimp.

Man har ju hört att gravida kan ha ett stort begär efter en viss sak. Crawings. Fhv efter ett livsmedel men har även hört ett begär av ex tegelsten 🙄 nu är ju jag inte gravid men har ett galet sug efter svarta oliver och pizzasallad! Jag skojar inte. Har fått beställa färdiga pizzasallader från Willys samt flera burkar svarta oliver. Öppnar burken, tar en gaffel och skyfflar in i munnen. Undrar om kroppen säger att man behöver något näringsämne från det man "missbrukar ". Men min kompis Maria var helt galen i semlor då hon väntade Felix och vad tusan behöver kroppen som dom innehåller?

Idag kom sköterskan med en våg i högsta hugg då hon skulle lägga om såret. Hon tyckte förra gången att jag verkade gått ner så mkt i vikt. Jag hävdade motsatsen. Igår då Anso var här tog hon bort det gamla batteriet från min våg för att jag skulle byta då jag trodde att den visade helt fel. Jag var helt säker på att jag gått upp i vikt men enligt sköterskans våg vägde jag 58 kilo. Då jag ställde mig på min egen våg visade den 59 kilo med kläder och tofflor så det var inget fel på den. 2016 vägde jag 92 (!) Kilo. 33 kilo mindre 🙄 då var jag iofs 10 cm längre och hade ett enormt bukbråck men ändå. Det är väl " fult" att prata om vikt men förstår inte riktigt varför. Jag är väl ful i munnen då. Hur som helst är det ju muskler jag tappat varav viktminskningen och det är absolut inte så roligt. Kommer att gå upp då jag börjar träna igen. Jag tycker redan att det syns lite på benen. 

I måndags ringde en kär gammal vän 🙂 har inte pratat med henne sen hon hälsade på mig på sjukhuset för ca 3 år sedan. Det var såå roligt att höra ifrån henne igen. Jag ska åka och hälsa på henne här någon dag. Vi hade planerat på fredag men jag hade glömt att jag och Camilla skulle på storheden. Men det kommer ju fler dagar. Man ska vara rädd om sina relationer för annars vaknar man en dag och undrar var alla tog vägen.

Jag är orolig för Egon. Han äter dåligt och verkar lite loj. Jag hade öppnat altandörren och då brukar han bli jättebusig och springa in och ut. Nu ligger han kloss intill mig och vill som vara jättenära. Han brukar komma och kela på morgonen en bra stund och brukar sen lägga sig i ex hans träd. Han brukar sällan ligga kloss vid mig. Han verkar lite hängig. Får avvakta och se. Men vad gör man när dom äter dåligt? Egon har gått ner i vikt och pälsen är lite mer fet. I somras var han så fluffig i pälsen och såg så fin ut i kroppen. 

Nä nu måste jag göra mig i ordning för en sväng till Sunderbyn. Hurra!! Det är hela 2 dagar sen jag var där. Var på fotvård i måndags och idag ÖNH. Hör uselt på v öra. Ständigt lock. Måndagens fotvård var dyster. Har 4 sår under fötterna och det är inte bra då man är diabetiker. Fotterapeuten pratade om underbensamputation om man har otur. Det är ju nästan omöjligt att få såren att läka då man ständigt belastar fötterna. 

             bild på v rummet nu. Syns lite                           dåligt.

Lev och må! 🌷

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar