söndag 10 juli 2011

Auktion

Just kommit hem från ett hektiskt dygn i Gunnarsbyn. Åkte iväg i går morse och kom fram just då visningen innan auktionen skulle börja. Strosade runt lite och kollade vad som fanns då det även fanns saker från ett annat hem som skulle auktioneras ut. Min uppgift blev att vara sekreterare och skiva upp det som såldes samt för hur mkt. Var inte helt enkelt då typ 50% var Arnes (mormors avlidna karl) gamla verktyg, konstiga grejer till skotrar/fiskeutrustning/trädgårds/garageprylar mm.
Tyvärr kom det inte allt för mkt folk och dom som kom var väldigt svårflirtade och budade lite.En gammal ek möbel typ byrå som var jättefin gick för 40 kr! En äkta kristallampa för 200kr... träffade två gamla kollegor och det var trevligt!
Själv ropade jag in sakerna nedan+ en liten pall som jag ska ha i hallen. Ska dock måla om smörkitteln till vitt/ljusbrunt el liknande, pigtittaren ska putsas upp och lagas (ev målas) den är vääldigt gammal och pallen ska också få ny färg.
väldigt gammal pigtittare från slutet av 1800 talet
i denna gjorde man smör förr i tiden.
I flaskan förvarade man svagdricka som man drack förr om åren.
Tycker om att blanda lite gammalt med nytt och tycker att hemmet blir lite mer personligt då. Ropade även in en enoooooooorm tavla men insåg att jag inte har någon plats för den. Mormor köpte den i stället av mig. Tror ni mor ropade in nå skrot?? jajamen- som vanligt. Hon badar i saker. Jag fick även en skinnfotölj av mormor men den rymdes inte nu så får åka och hämta den här framöver.

Det var extremt varmt hela dagen och vi var helt slut då kvällen kom. Efter auktionen skulle borden tillbaka som vi lånat och vi förberedde garaget för loppis av dom saker som var kvar (rätt mkt) städade undan, åt middag och packade ihop.
Var ut till bilen och skulle hämta nåt och då inser jag att jag har kört soporna  jag skulle kasta hemma ända till Gunnarsbyn i framsätet :) det luktade lite kan man säga.
På kvällen gick mormors kyl sönder (trodde vi) Eva var ner i källaren med mat som skulle räddas och mormor höll på länge med att försöka lokalisera felet och kollade proppar osv. Hade tänkt skoja till det och fråga om kontakten var i men tänkte att nä det är nog inte så passande...

På morgonen då jag stiger upp berättar Eva att hon "lagat" kylen. Kontakten var utdragen... Carina (Arnes dotter) trodde det var kontakten till micron och hade dragit ur den för att ladda sin telefon. Mormor blev då glad i allafall att hon slapp den kostnaden.
Sovit uselt då det var varmt och jag är spökrädd... det finns andar i det huset ( jo jag vet att alla inte tror på dom:) det har spökat dom sista gångerna jag varit där. Sen Arne dog. Tvingade mamma att flytta in sin madrass i mitt rum men hon somnade ju på 20 sekunder så hon var ju inte mkt till sällskap.
Somnade väl runt 03 tillslut.

Vi packade hem oss runt 13 och har därefter packat ur alla grejer som skulle hit,till mamma och till kolonilotten. Därefter fick mamma äntligen träffa sitt barnbarn. Han är bara såå gullig!


Nu måste här röjas lite och har tvättstuga mitt i natten igen (22) ogilla! finns så dåligt med tider.
/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar