onsdag 16 mars 2016

Bakslag

Jag antar att min kropp pumpat ut fullt med adrealin/dopamin sen operationen. Det är nog det som bidragit till att jag verkligen kämpat med träningen och knappt känt smärtan förrän efteråt och en stark vilja att snabbt komma på benen. Dom sista dagarna har jag dock känt mig väldigt trött och orkeslös. Huden har aldrig förr varit så ilsken och den bränner och känns för liten. Ömsar skinn som en orm och det kliar dag som natt. Huden är ju människans största organ och har man obalanser i kroppen så kan huden reagera.

Har ju genomgått en stor operation och var i dåligt skick år före det. Har ingen medicin mot reumatismen då ingen sådan sätts in i nuläge förrän knän och infektioner är borta. Det är nog många olika faktorer som gör att huden är så dålig. Dessutom roddar dom i medicinerna så det är obalans lite överallt. Har dessutom dom stora bukoperationerna kvar och hur gärna jag än vill tänka på det nu så finns ju tankarna där.

Hur kan jag själv påverka allmäntillståndet och stärka kroppen? Var kan jag tanka energi så att jag orkar ta mig igenom allt?

× Sluta med gluten och laktos
× Ta bort sockret
× Försöka hålla ned blodsockret
× Mindre kolhydrater och mer sallad
× Träna med sjukgymnast
× Promenader då jag kan
×Träffa vänner och familj
× Hälsa på moster i Arjeplog
× Åka till stallet
× Göra må bra saker
× Ta zink, d vitamin och magnesium
× prova meditera/mindfulness

Ta en dag i taget och acceptera bakslag och mindre bra dagar. Tillåta sig vila trots ångest för att man ej tränar. Det är så lätt att skriva ned det men inte lika lätt följa. Det är som att börja det nya livet då man ätit 100g choklad.

/L







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar