torsdag 17 mars 2016

Framsteg

Dagen började mindre bra med att saken jag har i armen gav upp. Vet inte vad den heter men dom satte in den i Umeå för att jag är så svår stucken och får läkemedel intravenöst i den. Flera sköterskor försökte få in en nål i olika vener men det gick dåligt så dom kontaktade narkos och en kille med operations mundering kom och fixade det hela. Vet inte vad han gjorde men helt plötsligt fungerade den igen. Puh! Det har varit så skönt och praktiskt att slippa bli stucken i tid och otid.

Har inte alls gillat att gå med rullator. Den har levt sitt eget liv och upplevt att den gett för lite stöd. Idag frågade jag därför sjukgymnasten om jag kunde få prova gå med kryckor. Hon hämtade ett par och var redo med rullstolen bakom och sen gick vi i korridoren. Personalen satt en bit bort och fikade och sjukgymnasten ropade att ser ni! Här kommer en med nyopererade biraterala knäleder! ( betyder op av båda knälederna med helplastik) alla i personalen började klappa händerna och öste beröm över mig. Väldigt roligt men lite pinsamt då jag själv inte förstått vilken bedrift jag faktiskt gjort...hallå jag går ju liksom bara och inte så fort...men då jag tänker efter har jag inte gått på flera månader och för mindre än 2 veckor sedan kunde jag inte ens sätta mig upp, röra benen eller stå upprätt utan att hänga på ett gåbord och med hjälp av två personal. Kunde inte förflytta mig högre upp i sängen eller tvätta mig själv. Har gått från helt sängliggande till rullstol, gåbord, rullator och nu kryckor på ca 2 veckor med helt nya knäleder på båda sidorna och med helt förtvinade muskler och helt utan muskelminne och med en extremt aktiv grundsjukdom och trasig buk så ok...lite duktig är jag ;)

Förövrigt kan jag knappt beskriva känslan att stå upprätt på två lika långa raka ben. Övriga kroppen protesterar då den inte är van den nya normala kroppsställningen men det kommer ju bara bli bättre. I morgon är det tänkt att jag ska prova gå i trapp för det är ju nåt jag måste klara om jag inte ska tälta nere i min trappuppgång. Har bara 5 trappsteg men dom är trots allt 5 som ska tas. Nu ska jag ta en liten kvälls promenad i korridoren. Nedan bild på spirorna före och efter. Viss skillnad 😊

1 kommentar: