onsdag 9 mars 2016

Smärta

Så har då epidral katetern åkt ut från ryggen igen. Kände redan igår kväll att jag hade mer ont. I morse vaknade jag halvt i panik för att det gjorde så ont. Frågade både igår och i morse om dom var säkra  opå att den satt kvar och fick till svar att den gjorde det. Då jag skulle upp och göra morgon bestyren var både tröja och säng blöta och den hade som jag känt åkt ur. Epidral kateter går in i ryggmärgskanalen och består av en blandning läkemedel som bedövar och ger smärtlindring till olika kroppsdelar och i mitt fall till knälederna. Är inte så insatt hur det fungerar riktigt. Den pytsar ut blandningen i en bestämd dos kontinuerligt och sen kan man ta en extra dos en gång i timmen. Den har fungerat bra då den väl suttit på plats. Meningen var att vi skulle minska dosen sakta för att avveckla den till veckan men nu beslutade narkosläkaren att dom inte ville sticka fler gånger då det alltid är risker med att sticka i ryggen pga alla nerver samt infektions risk.

Har haft betydligt mer ont och gruvar mig för hur det nu ska bli med smärtlindringen. Att vara smärtlindrad är en förutsättning för träningen men man får ta en timme i taget.

Surrat med moster Eva i kväll. Hon har opererat axeln och är sjukskriven. Tror ortopeden hade gått i konkurs utan våran släkt. Roligt surra med henne och prata ut om det oerhört viktiga programmet farmen som vi båda följer. Så glad över att Camilla vann över Sofie i kväll. Har inte alls för mkt tid.

/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar