torsdag 19 augusti 2021

val? 🙄

Var till kirurgen (A) igĂ„r och fick vĂ€ldigt dystra besked. Min kropp stöter bort nĂ€tet som Ă€r min bukvĂ€gg sĂ„ sĂ„ret vill inte lĂ€ka ihop. A sa att jag mest troligt mĂ„ste göra om hela bukoperationen dĂ€r man tar bort nĂ€tet och hur man gör sen var lite oklart. Man kan inte sĂ€tta dit ett nytt nĂ€t för det skulle bli samma sak igen. Om man sen bara försöker sy ihop sĂ„ skulle jag antagligen fĂ„ ett nytt brĂ„ck dĂ„ inget hĂ„ller ihop tarmarna. Jag ska i allafall börja med att göra en röntgen för att se hur det ser ut i magen och bilderna ska sedan skickas till Göteborg och till teamet som gjorde operationen för en bedömning. Antagligen fĂ„r jag Ă„ka ner för konsultation. Allt detta skrĂ€mmer mig otroligt mycket. Den operationen jag gjorde dĂ€r för ca 2 Ă„r sedan Ă€r det vĂ€rsta jag varit med om. Vill absolut inte göra det igen! Jag tolkar det lite som att jag fĂ„r vĂ€lja mellan att ha ett öppet sĂ„r och aldrig kunna bada, hĂ„lla pĂ„ med omlĂ€ggningar resten av livet och gĂ„ omkring med en "flygolycka " pĂ„ magen eller göra en operation igen och antagligen fĂ„ ett nytt brĂ„ck och knappt vĂ„ga hosta samt risk för komplikationer och infektioner. Detta Ă€r inget enkelt val direkt...🙄
Nu Àr det liksom kö för olika operationer. Vad ska ÄtgÀrdas först? Nacken, handen, knÀt eller buken. Jag vet inte vad som Àr viktigast. Kan dom inte bara söva ner mig typ 3 mÄnader och göra alla operationer, lÄta allt lÀka och sen vÀcka mig?

Ja det Àr skillnad pÄ val och val. Ska jag ta den röda eller gröna tröjan eller lÀgga mig pÄ operationsbordet? Det enda jag kan göra Àr att andas och ta en sak i taget och hoppas pÄ att lÀkarna gör rÀtt val.

Det finns dock en positiv sak om det blir operation i Göteborg. Ansvarig kirurg var vÀÀÀldigt fin att vila ögonen pĂ„. 🙂 funderar faktiskt pĂ„ att vĂ€lja att vara vaken under operationen för det kĂ€nns trist att sova och missa allt ögongodis. Jag vet Ă€ven 2 stycken som blev helt betagna och som kommer att flyga frĂ„n Halmstad 🙂 min kĂ€ra moster Åsa och kusin Malin.  

Har tagit mig ut en svĂ€ng i dag. TvĂ€ttat, diskat, vikt klĂ€der, lagat lite mat, skurat badkaret och dammtorkat lite. Fick remicade igĂ„r sĂ„ kroppen kĂ€nns lite bĂ€ttre. KnĂ€t Ă€r dock det som gör ont mer eller mindre hela tiden. Blir intressant att se vad röntgen visar. 

IgĂ„r fick jag besök av vĂ€nnen Pernilla och dottern Elivia. SĂ„ j..la roligt att kunna umgĂ„s igen! Det Ă€r sĂ„ roligt för jag och Elivia Ă€r sĂ„ lika! Hon Ă€r en kopia av mig dĂ„ jag var yngre. VĂ€dur, allt ska gĂ„ fort, rycka toppar i farten pĂ„ affĂ€rer, slösig, rastlös, slarvig mm. Jag har dock blivit lite mindre "vĂ€dursaktig" Ă€ven om det dĂ€r med topparna finns kvar 🙄 nĂ€r jag tĂ€nker efter sĂ„ Ă€r jag nog fortfarande rĂ€tt vĂ€dursaktig.

Ha en fin kvÀll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar