fredag 30 november 2012

snörvel.

Gud vad jag ångrar att jag inte utbildade mig till läkare. Specialistläkare inom reumatologi, allmän medicin, hematologi och onkologi men antar man kanske måste välja en sak. Annars tar det nog en väldig tid att utbilda sig till allt. Om jag var läkare hade jag kunnat ställa diagnos på mig själv (fast det gör jag i alla fall ) och skriva ut recept när det behövs och slippa springa på vårdcentralen i tid och otid. Sparar tid för både mig och vårdcentralen. I Spanien säljer dom visst antibiotika i affärerna. Smidigt! Har man varit sjuk hela livet och haft en sisådär 708 infektioner så vet man då man har en. Det förstod dock inte jourläkaren igår...När jag får infektioner så brukar dom sätta in antibiotika för att jag har så mycket mediciner som sätter ner immunförsvaret. Igår hade jag feber, världens frossa och det sprängde i alla bihålor. Vände jag på huvudet så snurrade allt. Dessutom hade sänkan gått upp och blodtrycket var högt igen. Pulsen låg runt 138. Utan att behöva vara läkare kan jag tycka att dessa symtom är solklara infektionssymtom. Slutade att hon skrev ut nässpray!(?) för att sedan ringa på morgonen och ändra sig och tycka att jag ska äta en pencellinkur med tanke på min kraftiga medicinering. Det försökte jag säga redan igår men hon var tydligen tvungen att sova på saken. Tänk om man fick ha ett eget receptblock. Då hade man ju samtidigt kunnat skriv ut nåt så man går på rosa moln  ;) Har i alla fall insett att det inte är någon som helst ide att gå på jourtid om det inte gäller livet.

Jaha så då får jag åka ut med en svinkall bil och hämta ut antibiotikan jag absolut inte behövde igår för att jag redan ätit en pencellinkur som var mot sårinfektion (avslutades igår)  T.o.m jag vet att man får olika antibiotika utskrivet beroende på var infektionen sitter och att Heracellin som jag fick är mot infektioner i hud och mjukdelar samt lungor, leder och skelett.
Alltså skriver man inte ut Heracellin mot bihåleinflammation. I alla fall har jag aldrig varit med om det och jag har haft en hel del bihåleinflammationer som jag verkar ärvt från min käre mor. Nu finns i alla fall Kåvepenin utskrivet och jag tycker lite synd om min mage. Två kurer på rad är inte vidare magsnällt. Vad jag ska göra med blodtrycket vet jag inte... äter jag min halva rek dos får jag för lågt, tar jag ut dom helt blir det för högt- ska man verkligen själv behöva ställa in blodtrycks tabletter? Jag kan absolut göra det men då kräver jag ett receptblock också- samt en legitimation ;) och lön! Mitt arbete med att ställa själv diagnoser är väldigt dåligt betalt.

/L

3 kommentarer:

  1. Hej! Hoppas snörvlandet går åt rätt håll, dvs att du piggnar till snart. Å för det andra, så kan du säkert utbilda dig till läkare.(aldrig försent) Du har ju redan enorm kunskap, så utbildningen måste ju gå i ett nafs =D
    Älskar dig, trevlig advent. Varm kram.

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma fina moster! dessvärre är matte inget för mig så läkarlinjen är nog bara att glömma. Ekvationer hit och dit du vet.
    Kram tillbax och trevlig advent. Kraaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  3. Hej ja fick heracellin utskrivet fler bihåleinflammation

    SvaraRadera